Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lansko leto rekordno za Ducati
Ducati
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.03.2023 23:24

Lansko leto je bilo za italijansko tovarno nekaj posebnega - prvič v zgodovini so presegli milijardo evrov prometa.

Artur Švarc

In to v letu, ko se v avtomobilski industriji nista cedila med in mleko - saj veste - pomanjkanje čipov, geo-politične napetosti, grožnja recesije in čudne cene goriva. A Ducatija to ni pretirano zmotilo - lani so imeli 1.089 milijonov evrov prometa, prvič v zgodovini, kar je tudi rekordni 24 % prirastek v primerjavi z 2021, ko je prodaja dosega 878 milijonov evrov.

In to še ni vse, v tej rekordni cifri je kar 109 milijonov evrov dobička, 77 % skok v primerjavi z 61 milijoni leto poprej. In še številke, ki nas najbolj zanimajo - Ducati je prodal rekordnih 61.562 motociklov po vsem svetu.

"Doseči tak rezultat kljub težavam pri dobavah, ki so močno vplivale na avtomobilski sektor, je izjemen podvig za celotno skupino Ducati," je zapisal Henning Jens, šef Ducatija. 

Eden od razlogov za uspeh je širjenje prodajne mreže, lani so odprli 821 novih prodajnih centrov, med njimi tudi v Bruneiju, Ekvadorju, El Salvadorju in celo Mongoliji. Skupno je Ducati zdaj prisoten na 96 trgih. In ne samo na cestah, Ducati je lani pobral vse lovorike tako v MotoGP kot WorldSBK. Tudi za letos imajo pri Ducatiju optimistične načrte - predstavili so 8 novih modelov, na vrhu seznama je tourer Multistrada V4 Rally, potem je tu Diavel V4, posebnež, ki je že dobil EICMA nagrado za najlepši motocikel na salonu. Tu je tudi druga generacija Scramblerja, ki je lani praznoval šestdesetletnico.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija