Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappen tudi v drugo
Petek - 2. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.03.2023 19:21

Red Bull kaže peklensko formo tudi na drugem treningu.

Artur Švarc

Verstappen je končal na vrhu s časom 1:29.603, za njim pa je za 208 tisočink zaostal Fernando Alonso, ki še naprej navdušuje z zelenim dirkalnikom. Perez je bil na koncu tretji, desetinko za Alonsom, to pa so tudi simulacijski časi za jutrijšne kvalifikacije.

Verstappen je na začetku RB19 priganjal do skrajnosti in skoraj podrsal ograjo na vstopu v ciljno ravnino, vse to na srednjih gumah. Na mehkih gumah pa je takoj pokazal, da je razred zase in da je vikend, če ne bo tehničnih težav, praktično že dobljen.

Na vrhu sta se tokrat pridružila oba Alpina, Ocon je bil četrti, Gasly pa šesti, oba pa sta zaostala za Verstappnom manj kot pol sekunde. Med obema Francozoma je bil Russell z Mercedesom, ki pa je imel večkrat težave pri zaviranju v prvi ovinek. Sedmi čas je pripadel drugemu zelenemu dirkalniku, Lance Stroll je bil za Alonsom 3 desetinke. Haas je z manj goriva prišel na osmo mesto, kdo drug kot Hulkenberg, deseterico pa zaključujeta Ferrarija, Leclerc tokrat pred Sainzom.

Nič bolje ni šlo niti Hamiltonu, ki je W14 pripeljal šele na 11. mesto, kar pomeni, da bodo sledile nočne analize. A glavni problem pred kvalifikacijami je promet, ki je tudi tokrat poskrbel za nekaj napetih trenutkov, najbolj za Piastrija, ki je končal 19., v 16. ovinek pa je priletel za dva vštric počasi vozeča dirkalnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RR_0117.03.2023 19:33
Verjetno se samo meni zdi , da Ferrari deluje grozno pocasn ali pa je varka
puzzler18.03.2023 12:03
....za en hitri krog je Ferrari močan zlo...lahko da tut v rahli prednosti med tem, ko v race paceu je nekje 0.2-0.3 za rb...
RR_0118.03.2023 15:00
Iz katerih podatkov si pa ti videl, da je na 1 krog Ferrari vrhunski . Kje kupiš to telemetrijo?
© Copyright 1999-2022 Avtomanija