Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Slog Dolce Vite v sodobni preobleki
Premiera: Ferrari Roma Spider
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.03.2023 03:24

Ferrari Roma Spider je najnovejši kabriolet italijanskega proizvajalca luksuznih avtomobilov.

Urša Prosenjak

Zaradi zložljive tekstilne strehe, ki se zapre v 13,5 sekunde do hitrosti vožnje 60 km/h, se dizajn nekoliko razlikuje od kupejske Rome, čeprav je ohranjen retro pridih. Za streho bodo kupci lahko izbrali različne tkanine s kontrastnimi šivi, v naslonjalo zadnje klopi pa je za udobje med vožnjo z odprto streho vgrajen deflektor vetra. Roma Spider je 84 kg težja od kupejske različice, večino dodatne teže prispeva mehanizem za odpiranje strehe.

Pogon je enak kot pri kupeju, 3,9-litrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom z močjo 456 kW in navorom 760 Nm, ki je povezan z dvosklopčnim osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Stotico doseže v 3,4 sekunde, do 200 km/h pa potrebuje 9,7 sekunde. Naajvišja hitrost znaša 320 km/h.

Z vidika udobja je avto primerent tudi za daljša potovanja. Prednja sedeža sta elektronsko prilagodljiva in ogrevana, kot opcija je na voljo tudi grelnik vratu. Vse ostalo je v potniški kabini podobno kot v običajni Romi, kjer visoka sredinska konzola ločuje prednja sedeža. Na armaturni plošči je digitalni instrumentni zaslon on 8,4-palčni infotainment za voznika, na voljo pa je tudi možnost dodatnega zaslona za sopotnika.

O ceni in dobavljivosti pri Ferrariju še ne govorijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil17.03.2023 08:24
Ali je sploh lahko lepše?
klemens17.03.2023 13:24
Lahko je še lepše, če bi bil lastnik enega :)
© Copyright 1999-2022 Avtomanija