Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Naprodaj julija, na voljo elektrificirane pogonske enote
Premiera: Mercedes GLC Coupe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.03.2023 13:56

Po prenovi brata GLC v lanskem letu, pri Mercedesu napovedujejo prihod še kupejevskega brata, ki najbližje tekmece vidi v Porscheju Macanu, BMW-ju X4 in Audiju Q5 Sportback.

Peter Pirkovič Mercedes

4,76 metra dolg GLC Coupe je bil tako kot njegov brat deležen nekaj svežih oblikovnih linij. Novi in nekoliko tanjši so žarometi, ki imajo vgrajeno najnaprednejšo različico LED matrične svetlobne tehnike (za doplačilo), medtem ko imajo zadnje luči spremenjeno grafiko, obenem pa so pri Mercedesu poskrbeli, da je ta velikan dobil tudi prenovljeno ponudbo platišč in pestrejši izbor zunanjih barv. 

Še največ sprememb prinaša potniška kabina. Popolnoma nova je 12,3-palčna instrumentna plošča v obliki digitaliziranih merilnikov, medtem ko so na sredinskem grebenu uredili prostor za pokončni 11,9-palčni zaslon na dotik, ki je povezan s posodobljenim multimedijskim sistemom MBUX. Pri slednjem velja izpostaviti izboljšano glasovno upravljanje in možnost upravljanja določenih sistemov v hiši neposredno iz potniške kabine. Pri GLC-ju Coupe ne gre prezreti niti novega multifunkcijskega volana, novih sedežev s funkcijo masaže, kot tudi ne izbora številnih novih materialov. Dodati velja, da se je prtljažni prostor pri običajnih različicah povečal za 45 litrov na skupno 545 litrov, medtem ko je prostor v zadnjem delu pri priključnih hibridih, zaradi baterij, nekoliko manjši in v osnovi znaša 390 litrov.

Mercedesovi inženirji so uredili, da so vsi motorji dobili dodatek elektrifikacije. Klasični bencinski in dizelski motorji (GLC 200, GLC 300, GLC 220d, GLC 300d) z razponom moči od 150 do 198 kilovatov moči imajo vgrajeno drugo generacijo 48-voltnega integriranega zaganjalnika-generatorja (ISG), ki podpira motor z notranjim izgorevanjem, zlasti pri nizkih vrtljajih motorja. V ponudbi so tudi štirje priključni hibridi (300e, 400e in 300de), ki imajo vgrajeno 31,2 kWh baterijo, skupna sistemska moč pa znaša 230, 280 oziroma 245 kilovatov. Za vse motorne izvedbe velja, da so v kombinaciji s štirikolesnim pogonom, medtem ko je zračno vzmetenje in štirikolesno krmiljenje na voljo za doplačilo.

Avto v prodajne salone prispe sredi poletja, cene zanj pa še niso znane. Kot zanimivost velja dodati, da je bil ves promocijski material posnet na hrvaškem otoku Pag.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija