Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista nadaljuje popoln začetek sezone
VN Indonezije - 1. Dirka
Bautista nadaljuje popoln začetek sezone
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.03.2023 10:29

Španec z Ducatijem slavil še četrtič v letošnji sezoni na štirih dirkah ter še dodatno pobegnil konkurenci.

Matic Kovačič

Alvaro Bautista je postal zmagovalec prve daljše, 21 krogov dolge dirke razreda Superbike v Indoneziji. V vodstvo se je uspel prebiti v petem krogu dirke ter ga zanesljivo uspel zadržati do konca, saj je slavil s prednostjo skoraj petih sekund pred dirkačem Yamahe Toprakom Razgatlioglujem, ekipni uspeh tovarniške ekipe Yamahe pa je dopolnil Andrea Locatelli s končnim tretjim mestom.

Odličen začetek sezone je s četrtim mestom nadaljeval dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani in bil tako najhitrejši med dirkači prvatnih moštev, s petim mestom je ob svojem sploh prvem obisku indonezijske proge navdušil Danilo Petrucci in tako ekipi Barni pridirkal prvo uvrstitev med top 5 po drugi dirki v Misanu v sezoni 2019, prvo šesterico pa je tokrat zaključil član tovarniške ekipe BMW Michael van der Mark in nakazal, da ima nemški proizvajalec vseeno možnost dosegati precej boljše rezultate kot so jih dirkači prikazali pretekli dirkaški vikend v Avstraliji.

Na končnem sedmem mestu je dirko zaključil tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge, ki je ob koncu uspel ustaviti nalet švicarskega dirkača ekipe GRT Yamaha Dominiqua Aegerterja, ki je tako dirko zaključil kot osmi in pred obema članoma tovarniške ekipe Kawasaki, saj sta novo izjemno slabo dirko za japonskega proizvajalca Jonathan Rea in njegov moštveni kolega Alex Lowes končala na devetem in desetem mestu.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Loriz Baz iz ekipe Bonovo BMW na enajstem mestu, drugi tovarniški dirkač Honde Iker Lecuona je ciljno črto prečkal na končnem dvanajstem mestu in pred nemškim dirkačem ekipe GoEleven Ducati Philippom Oettlom, ki je preizkušnjo zaključil kot trinajsti. Bazov moštveni kolega Garrett Gerloff je dirko zaključil kot štirinajsti, s petnajstim mestom pa je do prve točke uspel priti dirkač ekipe GMT94 Yamaha Lorenzo Baldassarri.

Dirke tokrat nista zaključila tovarniški dirkač Ducatija Michael Rinaldi, ki je padel že takoj na začetku v prvem ovinku ter tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding, ki je odstopil zaradi predrtega radiatorja devet krogov pred koncem. Prve preizkušnje zaradi bolezni nista začela Avstralec Remy Gardner na Yamahi in Brazilec Eric Granado na Hondi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija