Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista sezono začel z zmago
VN Avstralije - 1. Dirka
Bautista sezono začel z zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.02.2023 10:45

Španski veteran, ki v letošnji sezoni brani lani osvojeni naslov, je misijo ubranitve naslova začel na najboljši možen način.

Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne dirke letošnje sezone prvenstva Superbike je postal branilec naslova Alvaro Bautista na Ducatiju, potem ko se je najbolje znašel na razmočeni stezi tekom 22 krogov dolge preizkušnje. Slavil je s prednostjo skoraj 3 sekund in pol pred dirkačem Kawasakija Jonathanom Reo, ki je do drugega mesta prišel kljub težavam z elektroniko zaradi dežnih razmer, medtem ko je s tretjim mestom za popolno ponovitev lani ne malokrat videnih stopničk poskrbel Yamahin dirkač Toprak Razgatlioglu.

Ekipni uspeh tovarniške ekipe Yamahe je s četrtim mestom dopolnil njegov moštveni kolega Andrea Locatelli, petega mesta se je po zelo težkih testiranjih razveselil najboljši med dirkači privatnih moštev Axel Bassani na Ducatiju, prvo šesterico pa je uspel zaključiti tovarniški dirkač Honde Iker Lecuona, ki vstopa v svojo drugo sezono v prvenstvu.

Za prvim dirkačem Honde se je zvrstil še drugi, saj je bil na koncu na sedmo mesto uvrščen drugi tovarniški dirkač Xavi Vierge, ki je cilj sicer prečkal kot osmi, a na koncu zaradi kazni Danila Petruccija, ki je bi pri prehitevanju v zadnjem krogu preveč agresiven, napredoval za eno mesto. Priljubljeni italijanski dirkač je tako svoj debi v prvenstvu Superbike za ekipo Barni Ducati sklenil na osmem mestu, na zadnji dve mestu v prvi deseterici pa sta se zvrstila tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding in njegov stanovski kolega Američan Garrett Gerloff, ki letos sicer dirka za ekipo Bonovo BMW.

Nemec Philipp Ottl je začetek njegove druge sezone za ekipo GoEleven Ducati sklenil na končnem enajstem mestu in dirko tako končal pred novincema iz ekipe GRT Yamaha, saj je bil domačin Remy Gardner na koncu dvanajsti, njegov moštveni kolega Dominique Aegerter, ki je dirko sicer začel iz prve štartne vrste, pa trinajsti. Povsem izgubljeno je v dežju deloval drugi tovarniški dirkač Ducatija Michael Rinaldi, ki je zanj katastrofalno dirko zaključil šele kot štirinajsti, zadnjo točko pa je tokrat za ekipo MIE Honda, ki letos lahko računa na malo več podpore japonskega prozvajalca in tudi novega sponzorja v podobi malezijskega oljarskega giganta Petronas, osvojil malezijski dirkač Hafizh Syahrin.

Ob koncu velja omeniti še grda ločena padca tovarniških dirkačev ekip BMW in Kawasaki Michaela van der Marka in Alexa Lowesa, ki pa sta jo na srečo odnesla brez poškodb.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija