Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alonso je skoraj prehitel Verstappna
1. dan - popoldne
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.02.2023 23:14

Prvi dan testiranj je pripadel Maxu Verstappnu, popoldanski pohod Alonsa z zelenim dirkalnikom pa je poskrbel za presenečenje.

Artur Švarc HB Press

Španec, ki je pri Aston Martinu zamenjal Vettla, je za najboljšim časom Verstappna zaostal je 29 tisočink in če v enem od poskusov ne bi naredil napake med prihodom na ciljno ravnino, bi bil od njega tudi boljši. Verstappen, ki je bil najboljši že dopoldne, je popoldne še izboljšal čas in pokazal, da Red Bull ne velja zaman za prvega favorita sezone. Pri bikih je šlo vse gladko, edina težava je bila pokvarjena dvigalka med enim od treningov postankov. 

Namesto Sainza je za Ferrari odpeljal Leclerc, ki je skoraj z identičnim časom prišel do četrtega mesta. Monačan je na začetku popoldneva celo zletel s steze, a ni poškodoval dirkalnika. Lando Norris je popoldne zamenjal Piastrija, po vsega pet krogih pa je moral v boksih počakati, da so preverili odpadle aerodinamične dele. Norris je bil potem precej hiter in je dan končal na petem mestu že pod lučmi. Hamilton je s šestim mestom pohvalil delo ekipe in potrdil, da je delfinčkanje od lanske sezone odpravljeno.

Novinec pri Williamsu, Logan Sargeant, je dan končal na desetem mestu, Bottas, ki je popoldne prevzel Alfo, pa 12. Sledi de Vries pri AT, Ocon pa je za Alpine dosegel le 17. čas. Francozu so morali celo z lepilnim trakom utrditi vzvratna ogledala, ki so migljala v zračnem toku. Najpočasnejši je bil Kevin Magnussen s Haasom, a kot vemo, zaradi različno polnih posod z gorivom, nastavitev dirkalnika in motorja in Pirellijevih prototipnih gum, časi niso povsem merodajni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
WrongWorld24.02.2023 00:23
sem spregledal in pozabil vprašati koliko jih je furalo na proto gumah? lani na zadnji dirki so izgledale dosti počasnejše.
RR_0124.02.2023 09:11
Bo dobil Alonso konkurenčen bolid, pa gre na naslov letos :) . Mogoč je pa dober zadel, ko je šel vstran od Alpina
ripmork24.02.2023 09:16
RB definitivno favorit. Mal zgodaj še, ampak zaenkrat AM izgleda res dober dirkalnik - tudi rezultati iz vetrovnika baje kar korelirajo z obnašanjem na stezi. Izgleda, da je Alonso končno vsaj enkrat zadel s prestopom v drugo ekipo :).
© Copyright 1999-2022 Avtomanija