Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zares zadnji Lamborghinijev V12
Premiera: Lamborghini Invencible in Autentica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.02.2023 10:56

Če smo mislili, da je omejena serije Aventadorja, Ultimae, zares zadnja, smo se kot kaže še enkrat več zmotili.

Artur Švarc Lamborghini

Zdaj je s parom Invencible in Autentica menda zares konec čistokvrnega pogona V12. Prvi je kupe, drugi pa roadster, oba sta labodji spev za V12, saj bo naslednik imel hibridni pogon. Aventador je, naj spomnimo, premiero doživel kot LP 700-4 že pred 12 leti. Zadnja primerka sta kolaž oblikovnih elementov številnih izpeljank Aventadorja, vključno z manjšim Reventonom. Celo sprednji pokrov je vzet od nekje in sicer z Essenze SCV12, različice, narejene le za dirkaške steze. Avtomobila imata karbonsko karoserijo s tipičnimi šestkotnimi elementi. Invencible je pobarvan v Rosso Efesto rdečo, Autentica pa Grigio Titans sivo. Notranjost je minimalistična, z zaslonom za infotainment in 3D natisnjenimi zračniki.

Motor je najmočnejša različica V12, kadarkoli dana v cestni Lamborghinijev avto. Srednisko nameščeni V12 ima 574 kW (780 KM) in 720 Nm navora, moč se prenaša preko sedemstopenjske avtomatike na vsa štiri kolesa. Končne hitrosti in pospeška niso razkrili, sta pa verjetno v rangu serije Ultimae, 2,8 sekunde do 100 km/h in 355 km/h končne hitrosti.

Tudi cena ostaja skrivnost, čeprav cenejši od Ultimae zagotovo ni, ta pa stane kar nekaj čez pol milijona evrov, a serija obsega 350 kupejev in 250 roadsterjev. Ker sta ta dva primerka edinstvena, je cifra verjetno kar sedem mestna.

Naslednik Aventadorja bo še vedno imel V12, le da bo ta sodeloval z električnim delom z možnostjo polnjenja baterije. Enaki PHEV gre potem tudi v Urusa, delno elektrificiran pa bo tudi naslednik Huracana. Naslednik bo uradno predstavljen v nekaj tednih. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs06.02.2023 11:28
Naslednik bo glede na trende trivaljnik.
F1_tom07.02.2023 08:25
Ampak res žalostno da daš tolk enega denarja, notranjost pa ista kot 15 let nazaj. Ta debeli škatlasti volan ...
© Copyright 1999-2022 Avtomanija