Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Norveška prvo Hyundaievo izključno električno tržišče
Hyundai
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.12.2022 18:16

Hyundai se je na norveškem trgu po osmih letih rasti uveljavil kot ena najbolje prodajanih znamk, s prvim januarjem pa bo korejsko podjetje v tej skandinavski državi prodajalo le še električne avtomobile. Norveška bo tako prva država, kjer bo Hyundai prodajal izključno električna vozila.

Urša Prosenjak

Že leta 2020 se je Hyundai odločil, da bo na Norveškem prodajal le priključne hibride in električne avtomobile. Povpraševanje po hibridnima Tucsonu in Santa Feju je bilo visoko, prav tako sta odlično prodajo dosegla tudi električna Kona in Ioniq 5. Za leto 2023 si je Hyundai tako zamislil novo prelomico. S 1. januarjem 2023 postaja Norveška prvo tržišče, kjer bo Hyundai prodajal samo električne avtomobile.

»Z lansiranjem novega Ioniq 6 je napočil čas, da začnemo na norveškem trgu prodajati če električne avtomobile. Ioniq 5 in Kona Electric sta že dolgo med najpriljubljenejšimi avtomobili na tržišču in prepričani smo, da nam bodo naši električni modeli prinesli kontinuiran uspeh tudi v prihodnosti,« je povedal Thomas Rosvold, direktor Hyundai Motor Norway.

V obdobju med leti 2020 in 2022 je Hyundai na Norveškem prodal 25.000 osebnih avtomobilov, med katerimi je 92 odstotkov povsem električnih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo03.01.2023 00:05
Morda si še premislijo, ker Norveška zaradi luknje v proračunu vrača davke na sve EVje, kar je pravzaprav logično. Bo pa to prineslo manj ugodne nakupe EVjev in porast prodaje klasike.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija