Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kadrovske spremembe pred sezono 2023 v razredu MotoGP
Honda
Kadrovske spremembe pred sezono 2023 v razredu MotoGP
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.12.2022 13:54

V sezono 2023 se največji japonski proizvajalec motornih koles odpravlja s prevetreno tehnično zasedbo.

Matic Kovačič

Če je bila sezona 2022 za Ducati zelo uspešna, saj je na dvajsetih dirkah uspel osvojiti kar 32 uvrstitev na stopničke in zasluženo slavil trojno krono, je bila za Hondo daleč najslabša. Le dvoje stopničk in dejstvo, da je bil Marc Marquez kljub odsotnosti na šestih dirkah zaradi celjenja še četrtič operirane roke še vedno njihov najboljši dirkač na skromnem trinajstem mestu, sta japonskega motociklističnega giganta prisilila v kar velike spremembe pred zimskimi testiranji, ki bodo na sporedu februarja.

Da bo do sprememb prišlo, je bilo znano že tekom sezone, ko je postalo jasno, da se od mesta tehničnega direktorja celotnega Hondinega MotoGP projekta poslavlja Takeo Yokoyama, ki bo v prihodnje deloval na položaju znotraj Hondinega glavnega stana v Tokiu. Na položaju tehničnega direktorja ga bo nadomestil njegov rojak Shinichi Kokubu, ki se na ta položaj vrača po večletni odsotnosti iz sveta MotoGP.

A tu sprememb še ni konec. Izkušeni španski tehnik Ramon Aurin, ki je tekom svoje kariere sodeloval z imeni kot so Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo in Pol Espargaro, v sezoni 2023 pa bi moral prvotno skrbeti za novo Hondino pridobitev Joana Mira, po v procesu prestrukturiranja dobil novo zaposlitev in bo tekom prihajajoče sezone skrbel za tehnično koordinacijo Hondine testne ekipe, saj se na Japonskem čedalje bolj zavedajo pomena dobrega delovanja njihovih testnih ekip ob čedalje manjšem številu testnih dni.

Zaradi te spremembe bo tako z Mirom znotraj ekipe Repsol Honda sodeloval izkušeni Italijan Giacomo Guidotti, ki se bo v ekipo preselil iz ekipe LCR Honda, kjer je skrbel za japonskega dirkača Takaakija Nakagamija. S slednjim bo v prihodnje sodeloval nekdanji nemški dirkač v razredih 125cc in 250cc Klaus Nohles, ki je v zadnjih treh sezonah deloval kot dirkaški tehnik Stefana Bradla v Hondini testni ekipi. Medtem ko bo za uspehe Alexa Rinsa na drugi strani garaže LCR skrbel izkušeni Belgijec Christophe Bourguignon. Edini, ki bo ostal v tem procesu nedotaknjen, je Marc Marquez, ki bo še naprej nadaljeval zelo uspešno sodelovanje z rojakom Santijem Hernandezom.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija