Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prodali manj, zaslužili več
Obračun leta 2022
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.12.2022 15:18

Letošnje leto bo poslovno uspešno za večino avtomobilskih trgovcev, saj so ti navkljub dejstvu, da leto 2022 statistično velja za eno najslabših, dosegali zelo dobre poslovne rezultate. Med njimi je tudi družba Porsche Slovenija, ki si na našem trgu reže tretjinski tržni delež.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Google Maps

Pod svojo streho imajo blagovne znamke Audi, Škoda, Volkswagen in Volkswagen Gospodarska vozila ter Seat, Cupra in znamka Moon, ki se posveča elektromobilnosti. V prvih 11 mesecih so prodali 13.654 osebnih vozil, od tega jih je 604 električarjev, in 1420 lahkih gospodarskih vozil, zato ocenjujejo, da bi letošnje leto zaključili s skupno 16 tisoč registriranimi vozili. Prodajne številke kažejo, da se električni preboj tudi letos še ni zgodil, saj celoten trg električnih vozil znaša okrog 5 odstotkov oziroma 2200 vozil, zato pa s pozornostjo spremljajo odnos države do električnih vozil, saj so v pripravi trije novi zakoni, ki urejajo področje elektromobilnosti. Začele prve aktivnosti v okviru prenove Nacionalnega energetskega in okoljskega načrta, v pripravi je zakon o alternativnih gorivih v prometu, ki po njihovi oceni predstavlja dobro osnovo razvoj potrebne polnilne infrastrukture, hkrati pa se napoveduje nov podnebni zakon. 

Za nižje prodajne številke gre v največji meri kriviti težave v proizvodnji, kjer se tovarne srečujejo s pomanjkanjem sestavnih delov, zato so avtomobili do trgovcev prihajali z zamudo ali pa določenih sploh ni bilo možno naročiti. Zaradi podražitev surovin so se posledično dvigovale cene, prodajalci pa so nekako izkoristili priložnost in vozila prodajali brez vidno visokih ali sploh brez popustov, to pa je pomenilo tudi višji zaslužek. Kot pravi prvi mož Porsche Slovenija, Danilo Ferjančič, se razmere glede tega malenkostno izboljšujejo, a to še ne pomeni, da bomo spet na ravni pred letom 2020, ko so se prvič pojavile težave z dobavami. Trenutno imajo v svojih sistemih skoraj 9 tisoč naročenih avtomobilov za znane končne kupce, med drugim tudi za kupca, ki je Volkswagen Golfa naročil decembra 2020.

In kaj bo novega pri njihovih znamkah v letu 2023? Pri Volkswagnu v prodajne salone pripeljejo prenovljene ID.3, Touarega, T-Crossa, popolnoma nov bo Amarok, ID.Buzz People in ID.Buzz Cargo, medtem ko bodo decembra prvič predstavili model ID.7, ki k nam pripelje sredi leta 2024. Pri Audiju bodo v naslednjem letu predstavili prenovljenega električnega Q8 e-tron, proti koncu leta pa še prenovljenega Q8, pri znamki Cupra bodo na našem trgu širili prodajno mrežo še za tri dodatna prodajna mesta, hkrati pa bodo dopolnjevali ponudbo obstoječih modelov z novimi motorji, medtem ko se bodo pri Škodi poslovili od identitete Simply Clever, poudarek namenjali obstoječi ponudbi modelov in se jeseni pripravljali na prihod prenovljene Scale in Kamiqa. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil19.12.2022 16:37
To je to. Naslov vse pove, kar eni že dolgo govorimo.
rovokopac19.12.2022 20:18
Matična firma ima velike dobičke, zmanjšuje se vozni park. S tem pa uničuje vso svojo servisno in trgovsko podporo. Nazadnje bodo pa jokali, da ni serviserjev. Z visokimi cenami izgubljajo mlade voznike oz. jih sploh ne pridobijo, ker si le ti ne morejo privoščit nov avto. Veliko ljudi pa se prve znamke drži do konca. In nazadnje ne gredo v prodajo tudi dražji avtomobili, ker ni več interesentov za nakup. Samo logika je avtoprodajalcem že zdavnaj ušla iz glave. Prav vse delajo, da jih prehitijo Kitajci in nazadnje jih tudi pojejo.
IcEmAn19.12.2022 21:56
What!? Kupec na Golfa čaka že točno 2 leti? :(
Rothschild19.12.2022 23:36
To, kar se je delalo pred leti, je bilo ze nagnusno. Cenik je bil samo za okras. Trgovci so dajali nore popuste. Niso prodajali avtomobilov, temvec popuste. Sedaj spremenili taktiko in zaceli prodajati avtomobile. In prav je tako. Ko je povprasevanje visje od ponudbe, trgovcem ni vec potrebno kleceplaziti. Ampak so se lotili posla. Prodajajo avtomobile.... posteno. Disclaimer: Ne prodajam avtomobilov
milky20.12.2022 06:51
@rotschield če nisi prebral članka - tudi prodajalci več ne prodajajo avtomobilov. Če so prej po tvoje prodajali popuste, zdaj enostavno prodajajo marže. Ne verjamem, da bi nekdo, ki ni neposredno prisesan na ta sistem zagovarjal takšen način poslovanja. Namesto, da bi trgovci gradili bazo kupcev, molzejo debele krave, kolikor se le da, potem pa, ko bo mehurček počil, se bodo čudili kam je izginil tržni delež. Je pa žalostno, koliko so ljudje pripravljeni preplačati nekaj, kar je na koncu dneva ne esencialna dobrina in si potem to opravičevat s pošteno ceno za trgovca - razen če ti resno verjameš, da je v 2 letih tehnologija toliko napredovala, da je zdaj cena Pola upravičeno takšna, kot je bila cena takrat cena Golfa, pri čemer gre za enake avtomobile ?
alfafil20.12.2022 09:38
Normalno, da je povpraševanje višje od ponudbe, če namerno, ali pa tudi ne, ustvariš pomanjkanje.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija