Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Iz moto salona v Milanu takoj v Slovenijo
Za kratek čas v Sloveniji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.12.2022 14:24

Slovenski trgovec z Ducatijevimi motocikli v teh dneh kupcem predstavlja najnovejšo izvedbo Multistrade z oznako Rally, ki jo prvi kupci dobijo šele sredi pomladi prihodnje leto. Za ta motocikel so do zdaj prejeli že štiri končna naročila.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Predserijski primerek Multistrade Rally, ki so ga Italijani najprej na ogled postavili na nedavnem EICMA salonu motociklov Milanu, je zdaj kratkem obisku tudi v trzinskem Ducatijevem prodajnemu salonu. Po izvedbi S in najbolj ekskluzivnem Pikes Peak, bo prihodnjo sezono največjo novost pri temu modelu predstavljala različica Rally. In zakaj takšen naziv? Pri Ducatiju pravijo, da ta izvedba Multistrade predstavlja nekakšno zelo ekstremno verzijo potovalnega motocikla, ki ni nujno vezan na vožnjo po brezpotjih. Morda je bolj namenjen tistim izkušenim voznikom, ki se podajajo na daljša potovanja. Nenazadnje so Ducatijevi mojstri tega nadgradili z novo aluminijasto posodo za gorivo, v kateri lahko uporabnik natoči 30 litrov goriva, to pa pomeni krepko preko 400 kilometrov vožnje brez postanka. To je ena izmed najbolj izpostavljenih nadgradenj, zaradi česar so denimo morali prestaviti lokacijo manjšega odlagalnega mesta, ki je pri običajni Multistradi postavljen na sredino rezervoarja.

Italijani so to cestno-terensko specialko serijsko opremili z dimenzijsko večjim in nastavljivim vetrobranom, pa s platišči z naperami (vpete na zunanji strani platišča), več je aluminijaste zaščite motorja, izboljšano je tudi delovanje elektronskega vzmetenja Skyhook s povečanim 200-milimetrskim hodom, dodatno pa ta omogoča še samodejno uravnavanje oddaljenosti motocikla od tal. Seveda, za potrebe vožnje izven asfaltnih površin. Serijsko je Mutistrada Rally opremljena z radarskim tempomatom in s tipali, ki opozarjajo voznika na vozilo v mrtvem kotu, opazen dodatek pa so novi usmerniki zraka na spodnjem delu, ki jih uporabnik med vožnjo lahko odpira in zapira. Z zapiranjem na primer, uporabnik onemogoči dotok dodatnega hladnejšega zraka v predelu nog pri nizkih temperaturah oziroma v primeru dežja, da bo v tistem delu nekoliko manj vode. 

Pogonski sklop ostaja isti, a s pomembno tehnično rešitvijo. Multistrado V4 Rally poganja 1158-kubični Granturismo V4 motor s 125 kilovati moči, novost pri njem pa je možnost izklopa delovanja zadnjih dveh valjev pri nekoliko bolj umirjeni vožnji, kar bo pripomoglo k malenkostnemu zniževanju porabe. Mojstri pri Ducatiju obenem pravijo, da je kontrolo zračnosti ventilov dobro opraviti na 60 tisoč prevoženih kilometrov. Vsi bodoči kupci bodo lahko izbirali tudi med različnimi paketi opreme, ki med drugim prinašajo tudi večje 76-litrske aluminijaste stranske kovčke z močnejšimi vpetji (za primer padca), prav tako večji je tudi 41-litrski sredinski kovček, dodatno pa bo na primer na voljo bo tudi Akrapovičev izpušni sistem. Kaj pa cena? Kot mi pove vodja Ducatijevega salona v Trzinu, Janez  je začetna cena postavljena na 28.390 evrov, a so si vsi dosedanji kupci tega motocikla zaželeli še nekaterih dodatkov in tako je cena teh v povprečju znašala 32 tisočakov.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija