Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zaradi prehitre vožnje in TikTok videa ostal brez vozniškega dovoljenja
Formula 2
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.12.2022 21:49

Če nas policija zasači med veliko prehitro vožnjo, ostanemo brez vozniškega dovoljenja. In nič ne pomaga, če smo profesionalni dirkač.

Urša Prosenjak

To je na lastni koži izkusil dirkač Formule 2 Amaury Cordeel, ki je izgubil vozniško dovoljenje zaradi divjanja po svojem domačem kraju Tamise v Belgiji. Policija pa ga ni ujela z radarjem, temveč s TikTokom. Leta 2020 je namreč na tem družabnem omrežju objavil video, v katerem po ulici, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, vozi s hitrostjo vsaj 179 km/h.

Njegovo kršitev je obravnaval policijski tribunal v mestu Termonde, ki je 20-letnika spoznal za krivega očitanega dejanja in ga kaznoval z globo 3.600 evrov ter z odvzemom vozniškega dovoljenja. Zanj bo lahko ponovno zaprosil šele čez šest mesecev.

To pa ni bila dirkačeva prva težava s hitrostjo. Pred časom je bil obtožen, da je z Audijem vozil več kot 300 km/k, tudi v tem primeru pa je bil dokaz video, objavljen na spletu. Cordeel se je takrat zagovarjal, da za volanom ni bil on in postopek proti njemu je bil kot kaže ustavljen.

Ni znano, kako bo kazen vplivala na njegovo kariero. Pravila Formule 1 sicer jasno zahtevajo, da ima dirkač veljavno vozniško dovoljenje, toda v Formuli 2 so tekmovalci mlajši, zato vozniško dovoljenje ni pogoj za pridobitev dirkaške licence. Direktor Formule 2 Bruno Michel je za Motorsport povedal, da bo zadevo potrebno preučiti, za situacijo pa ni vedel, preden so ga o njej povprašali novinarji.

»O takšnih stvareh se bomo morali pogovoriti s FIA in se posvetovati o ukrepanju. Vsekakor pa tega dejstva ne moremo kar prezreti,« je pojasnil.

© Copyright 1999-2022 Avtomanija