Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sčasoma bom vedel, ali se želim vrniti na stezo
Daniel Ricciardo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.12.2022 02:48

Daniel Ricciardo še ni prepričan, ali se bo še kdaj vrnil na stezo. Osemkratni zmagovalec dirke ne želi sprejemati čustvenih odločitev, zato bo v prihodnji sezoni razmislil o svoji prihodnosti.

Urša Prosenjak

Ricciardo bo naslednjo sezono Red Bullov testni dirkač, a natančne podrobnosti še niso povsem jasne. »Sodeloval bom, tako da, če bom želel biti prisoten na sestankih, bom lahko, ali če bom hotel biti v simulatorju, bom tudi lahko. Ampak to je zaenkrat bolj marketinška vloga kot vloga dodatnega voznika. To bo mešanica nalog voznika, na primer na simulatorju, videli pa bomo tudi, kako lahko prispevam svoj del v marketingu,« je pojasnil.

Za zdaj še ne ve, ali se bo v prihodnosti vrnil kot dirkač v Formulo 1. Kljub čustvenemu zaključku v Abu Dabiju ne verjame, da je bila to njegova zadnja dirka. Zaradi vsega tega se je odločil, da se bo naslednje leto umaknil, da bi ustrezno razmislil o sebi in ne sprejel čustvene odločitve. »Čutim pa tudi olajšanje in malo žalosti,« je dodal.

Vse od njegove ponovne vključitve v Red Bull Racing so krožile govorice, da obstaja možnost, da bo Ricciardo prej ali slej zamenjal Sergia Péreza. Ricciardo sam zdaj trdi, da je verjetnost takšnega scenarija majhna. »Dirkaški sedež za leto 2024 ni v moji pogodbi, a s časom bom tudi sam dobil odgovor, ali se želim vrniti na mrežo. Trenutno se ne počutim pripravljenega, vendar je to moja odločitev.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija