Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Naskok na cestninsko postajo
Srhljivo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.12.2022 00:47

Nek voznik na Kitajskem je preživel grozljivo nesrečo, v kateri je trčil v razdelilni element cestninske postaje.

Urša Prosenjak

Incident se je zgodil 24. novembra ob približno 20.20, ujele pa so ga tudi kamere. Šokanten posnetek prikazuje limuzino, ki se hitro približuje cestninski postaji Shihe na hitri cesti med mestoma Shenyang in Dilian, dvema največjima mestoma v kitajski provinci Liaoning.

Voznik se je iz kakršnega koli razloga proti cestninski postaji pripeljal občutno prehitro in namesto da bi zapeljal na enega od pasov, trčil neposredno v betonski ločilnik. Zaobljena oblika pregrade je delovala kot popolna klančina, ki je avto poslala vsaj 7 metrov v zrak. Po nekaj dolgih trenutkih je avto treščil nazaj na tla in pristal neposredno na strehi.

Gasilske ekipe so prispele na kraj nesreče ob 20.39. Moškega so zlahka potegnili iz razbitin in ugotovili, da je nesrečo preživel. Obseg njegovih poškodb sicer ni znan, vendar je čudež že to, da je takšno nesrečo sploh preživel. K temu je verjetno pripomogla oblika delilnikov cestninskih postaj. Ni povsem jasno, ali gre za načrtno zasnovo ali zgolj za naključje, toda zaradi oblike, ki je delovala kot skakalnica, se je voznik izognil čelnemu trčenju, do katerega bi prišlo v primeru ravnega betonskega bloka, posledice pa bi bile v tem primeru mnogo hujše.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija