Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Citroenov klub v Sloveniji aktiven že tri desetletja
Obletnice
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.11.2022 11:39

S slovesnostjo, ki se je odvijala preteklo soboto v Cankarjevemu domu na Vrhniki, so se organizatorji skupaj z udeleženci sprehodili skozi trideset let uspešnih zgodb znamke Citroën.

Urednistvo Citroen klub

Gre za klub, ki združuje voznike in ljubitelje vozil znamke Citroën, v njem pa je trenutno včlanjenih okoli 600 članic in članov, ki so razdeljeni na regijske sekcije. Njihov cilj je ohranjati slovensko tehnično kulturo, nudijo pomoč pri restavriranju vozil, zagotavljajo boljšo preskrbo z rezervnimi deli, druži pa jih predvsem ljubezen do znamke vozil Citroën.

Največji dosežek kluba je organizacija svetovnega srečanja ljubiteljev Citroënov 2CV oziroma tako imenovanih spačkov, ki je leta 1995 potekalo v Skokah pri Mariboru. To srečanje je v mednarodnih krogih še danes prepoznano kot eno boljših tovrstnih srečanj v zgodovini. Srečanja se je takrat udeležilo približno 1500 avtomobilov in okoli 4000 ljubiteljev spačkov. Na praznovanju je Aleš Krajnčan, predsednik Citroën kluba Slovenije, izpostavil: »Tako kot nam je uspelo leta 1995, je naš cilj, da nam uspe tudi leta 2025, ko bomo v Radljah ob Dravi ponovno gostili svetovno srečanje spačkov. Tokrat si želimo v Sloveniji privabiti približno 4000 avtomobilov in vsaj 10.000 navdušencev nad avtomobili.«

Med mnogimi uspehi Citroën kluba Slovenije so tudi več kot 50-letna tradicija organizacije prvomajskih srečanj, sodelovanje v jugoslovanskem YU-AS klubu že od začetka 60ih let, obiskovanje svetovnih srečanj ljubiteljev spačkov že od samega začetka leta 1975, sodelovanje s spačkom na ekstremnem zimskem rallyju po Laponiji, avanture s spački po afriških in avstralskih divjinah, mnoga sodelovanja s podjetji pri prevozu njihovih gostov z atraktivnimi avtomobili po Sloveniji in nenazadnje zelo uspešno sodelovanje s podjetjem C Automobil Import d.o.o. ob 100-letnici znamke Citroën. Direktor omenjenega podjetja, Filip Koren, jim je ob tej priložnosti, v znak uspešnega in dolgoletnega sodelovanja, predal tudi posebno priznanje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija