Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alonsova kritika je bila nepotrebna
Esteban Ocon
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2022 03:20

Nekdanja idealna ekipna kolega sta se sčasoma tako oddaljila, da komaj čakata, da gresta vsak svojo pot.

Urša Prosenjak

Esteban Ocon in Fernando Alonso sta bila nekoč idealna ekipna tovariša. Eden izmed trenutkov, ki so to dokazovali je bila Oconova presenetljiva zmaga na Madžarskem v sezoni 2021, ko je Alonso med prvimi čestital kolegu.

V malo več kot letu pa se je situacija popolnoma spremenila in o njuni medsebojni naklonjenosti ni več niti sledu. Na brazilski sprint dirki sta dvakrat trčila, za kar so komisarji okrivili Alonsa. Ta je situacijo videl ravno nasprotno in močno zameril kolegu. Pokomentiral je celo, da je stanje daleč od idealnega, če je tvoj ekipni kolega takšen in da je bilo z Oconom tako vse leto. Zdelo so je tudi, da komaj čaka na odhod v Aston Martin. »Še ena dirka in potem je končno konec.«

Ocon je kasneje spregovoril o Alonsovih izjavah. »Ni skrivnost, da sem bil razočaran, ko sem videl njegove komentarje po dirki. Nekatere kritike, ki jih je izrekel, so bile popolnoma odveč,« je bil Francoz prizadet. »Vendar ga zelo spoštujem. Vedno ga bom spoštoval zaradi tega, kar je naredil na stezi v teh letih. On je legenda tega športa in to se ne bo spremenilo – vendar sem bil nekoliko razočaran.«

A za Ocona to ni prva situacija poslabšanja odnosa z ekipnim kolegom. Pred tem je imel napete odnose s Sergiom Perezom v takratnem Racing Pointu. Prihodnje leto bo imel ob sebi Pierra Gaslyja, s katerim sta bila sicer prijatelja iz otroštva, a sta se s kariernim uspehom vse bolj oddaljila, med njima pa je prihajalo tudi do sporov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija