Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Taktika edina možnost, da sem premagal Checa
Charles Leclerc
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.11.2022 18:27

Leclerc je uspel obraniti drugo mesto v letošnjem prvenstvu, čeprav mu je od Monaka naprej Perez dihal za vrat.

Artur Švarc HB Press

Leclerc je uspel ohraniti prednost na koncu dirke, da ga Perez ni mogel napasti. Ferrarijevi taktiki so bili letos večkrat predmet posmeha, a za konec jim je vendarle posvetila luč na koncu tunela in z drugim mestom na dirki je Leclerc osvojil tri točke več od Pereza.

»Dal sem 110% od sebe od prvega kroga naprej. Vedel sem, da je edina možnost, da premagamo Checa, drugačna strategija in poigravanje z izrabo gum. Uspeli smo vse izpeljati z enim postankom, zato sem zelo srečen.«

Na začetku sezone je kazalo na velik dvoboj Verstappna in Leclerca, potem pa je Ferrari postal vreden svojega imena in Leclerc je izgubil tla pod nogami.

»Upam, da bomo naslednje leto lahko naredili korak naprej, glede na to, kjer smo bili lani, nam je uspel velik korak že letos. Proti koncu sezone smo izboljšali strategijo. Delati moramo na hitrosti na dirkah, saj smo imeli v nedeljah več težav.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija