Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappen pred Perzeom za zadnjo bitko
Sobota - Kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.11.2022 16:01

Končane so zadnje letošnje kvalifikacije, prve tri vrste pa bodo barvne usklajene.

Artur Švarc

Prva sta v Q3 na stezo takoj zapeljala oba Mercedesa, Hamilton je bil za 16 stotnik hitrejši od Russella, potem pa so sledili tudi ostali, Leclerc je prehitel oba Mercedesa, potem je takoj za njim Sainz čas še izboljšal, Perez pa je po napakici v zadnjem ovinku prišel le do drugega mesta. Kako minuto pozneje je Verstappen z vesoljskim krogom prehitel vse za 293 tisočink. V vmesnem času do drugih poskusov najboljših, so šli na en sam poskus Ocon, ki ga je potem prehitel Vettel, pa še Ricciardo.

V drugem poksusu je Leclerc prišel pred Sainza, Norris pa v edinem krogu na sedmo mesto. Verstappen je še izboljšal svoj čas in osvojil novi pole, Perez je skočil na drugo mesto z 228 tisočinkami zaostanka, iz ozadja pa je prihajal še Hamilton, a je v zadnjem sektorju zaostal preveč in ostal na petem mestu, Russell pa šestem.

V prvem delu smo izgubili Magnussna, Gaslyja, presenetljivo Bottasa, ki nikakor ni spravil gum na delovno temperaturo in nepresenetljivo oba Williamsa. V drugem delu je bitka potekala do konca, dobil jo je Perez pred Leclercom, izpadli pa so Alonso, Cunoda, Schumacher, Stoll in Džou.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija