Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rea vendarle prekinil zmagovalno sušo
VN Avstralije - 1. Dirka
Rea vendarle prekinil zmagovalno sušo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.11.2022 13:23

Kawasakijev dirkač na kaotični in dogajanja polni dirki uspel prekiniti serijo 24 dirk brez zmage.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, 22 krogov dolge preizkušnje razreda Superbike na Phillip Islandu, je z odlično taktično odmerjeno vožnjo, saj se je na sušeči stezi v pravem trenutku odločil za menjavo pnevmatik, postal Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea in tako slavil prvič po skoraj šestih mesecih, saj je pred današnjo zmago nazadnje slavil na drugi dirki v portugalskem Estorilu. Na drugem mestu je dirko zaključil tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki po težavah v boksih ni uspel izničiti zaostanka skoraj šestih sekund, ekipni uspeh Kawasakija pa je s tretjim mestom dopolnil drugi tovarniški dirkač Alex Lowes, ki je tako prišel do prvih stopničk po Superpole dirki v Barceloni.

Na četrtem mestu je dirko zaključil drugi tovarniški Yamahin dirkač Andrea Locatelli in tako še tretjič v zadnjih štirih dirkah osvojil najbolj nehvaležno mesto na razpredelnici, na končnem petem pa je tokrat dirko zaključil novi svetovni prvak Alvaro Bautista z Ducatijem in tako vpisal svoj najslabši rezultat na dirkah, ki jih je v letošnji sezoni uspel zaključiti. Prvo šesterico je na prvi dirki zaključil ameriški dirkač Garrett Gerloff, ki se bo od Yamahe poskušal posloviti na najboljši možen način.

Tik za Gerloffom je na sedmem mestu zaključil najboljši dirkač med člani satelitskih moštev Axel Bassani na Ducatiju, osmo mesto si je z novo zelo dobro vožnjo zagotovil španski novinec na Hondi Xavi Vierge, z devetim mestom je Loris Baz poskrbel za nekaj malega zadovoljstva v sicer izjemno slabi soboti za nemški BMW in hkrati poskrbel, da bo boj s Hondo ostal odprt do zadnji dveh nedeljskih dirk v boju konstruktorjev za četrto mesto. Deseterico je ob svojem debiju v prvenstvu zaključil japonski dirkač Tetsuta Nagashima, ki v tovarniški ekipi Honde menja poškodovanega Španca Ikerja Lecuono. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija