Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Red Bull ima vse pod kontrolo
Sobota - 3. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.11.2022 12:37

Tretji trening se je končal s Perezom na vrhu, ki bo ta vikend skušal biti boljši od Leclerca in osvojiti drugo mest v prvenstvu.

Artur Švarc

Na drugem mestu je trening končal Max Verstappen, ki je iz garaže pokukal šele po pol ure, tretji pa je bil Hamilton, ki ga po treningu čaka še zagovor pri komisarjih, saj ob rdeči zastavi ni upočasnil in je prehitel še dva dirkalnika. Rdečo zastavo pa je 20 minut pred koncem priskrbel Gasly, ki se mu je na robniku pod hotelom preprosto sesedlo desno sprednje platišče.

Najbolj zaskrbljeni so lahko pri Ferrariju, ki jim manjka hitrosti, kljub mehkim gumam sta Leclerc in Sainz dosegla le šesto oziroma sedmo mesto, pred njiju se je vrinil še Norris z McLarnom, za Perezom pa zaostajata šest desetink in jasno je, da so Rdeči v drugi sezoni izgubili tudi proti Mercedesu, ko gre za hitrost. Leclerc se je sicer pritoževal, da mehke gume sploh ne držijo čez prve štiri ovinke.

Na začetku treninga je povedel Hamilton pred Leclercom in obema Alpinoma. Hamiltona kot rečeno čaka zaslišanje, po katerem bi lahko dobil tudi pribitek štartnih mest, je pa res, da na drugi tabli in na njegovem volanu rdeče zastave ni bilo in jo bo sedemkratni svetovni prvak odnesel le z opozorilom.

Na začetku treninga smo videli zelo malo voženj, saj je vročina te dni v Abu Dabiju ekstremna, pogoji z začetka treninga pa niso več reprezentativni ne za kvalifikacije, ne za trening, zato so ekipe raje varčevale z gumami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija