Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Jubilejna različica ob desetletju legendarnega modela
Vespa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.11.2022 02:16

Vespa 946, premierno predstavljena leta 2013, že vse desetletje predstavlja arhetip nove generacije legendarnega italijanskega skuterja. Mojstrovina priznanega proizvajalca je v tem času postala že zbirateljski primerek.

Urša Prosenjak

Vespa je predstavila svojo ikonično ponudbo skuterjev na salonu EICMA 2022 z modeli GTs, GTv, Primavera Color Vibe in 946 10° Anniversario. Serija Vespa GT je posodobljena, hkrati pa ohranja jekleno karoserijo, ki je postala legendarna. Med novostmi za Vespo GT so nove stranske plošče, nov nosilec registrske tablice in nove oblike za sistem osvetlitve, ki je zdaj v celoti LED. Nova so tudi ogledala, širše in bolj ergonomsko krmilo ter električna stikalna naprava. Standard pri GT-jih je tudi zagon brez ključa skupaj z učinkovitejšim zavornim sistemom z dodano močjo zaviranja, z ABS in nadzorom oprijema zadnjih koles. Na voljo so štiri različice GT in barvne različice, kar daje skupaj 14 različic modelov.

Razširitev modela GT, GTv je športnejši skuter, posodobljen z visoko tehnologijo. Popolnoma digitalna armaturna plošča je nameščena v okroglem ohišju, ki ga dopolnjuje športno navdahnjen zgornji pokrov. Poklon Vespini dirkalni dediščini je v dvobarvnem solo sedežu z zadnjim pokrovom, ki je na voljo kot ločen dodatek. Petkraka platišča so nova, obarvana v mat črno z oranžno grafiko.

Primavera Color Vibe, odeta v posebno dvobarvno kombinacijo, je na voljo v barvah Arancio Impulsivo in Bianco Innocente, ki se ujemajo s talno ploščo v Ottanio turkizni barvi. Kontrastna črna obroba je uporabljena za poudarjanje različnih komponent, medtem ko je sedež črne barve z antracitnimi šivi.

Ob praznovanju desetletja Vespe 946 pa je predstavljena tudi posebna različica 946 10° Anniversario, ki prihaja v ekskluzivni barvi Vespa Green, ki predstavlja sodobno reinterpretacijo klasičnega odtenka Vespine zelene barve. Vse podrobnosti na njej so bile izdelane s posebno skrbjo, od okrasnih detajlov do aluminijastih platišč. Vse na njej je modni detajl, vključno z vezenino na sedežu, kot taka pa je prava vizualna poslastica.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija