Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi trje v osmih tisočinkah
Petek - 1. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.11.2022 18:08

Sergio Perez je dobil prvi trening v Interlagosu, prve tri pa loči le 8 tisočink, drugi in tretji sta Leclerc in Verstappen.

Artur Švarc

Ker so čez tri ure na sporedu že kvalifikacije za sobotno sprint dirko, je bilo to zelo napetih 60 minut dogajanja. Takoj ob zeleni luči se je iz garaž vsulo vse, kar hodi in pelje in posledično je bilo na stezi precej gneče, vendar razen nekaj pritoževanj po radiu in izletov na travo incidentov ni bilo. Ker po treningu ni dovoljeno spreminajti nastavitev, smo gledali tudi simulacije dirke in težko je potegniti zaključke iz videnega.

Najhitrejši je bil Perez z 1:11.853, le štiri tisočinke za njim pa je v cilj prišel Leclerc, še štiri več pa je zaostal Verstappen.

Sainz, ki je odprl že šesti ICE in ga čaka nedeljska kazen 5 mest, je bil četrti najhitrejši, njegov čas pa je že 186 tisočink za Perezovim., samo tisočinko za njim pa je bil Hamilton.

Hamilton se je na začetku pritoževal nad plavajočim W13, posebej zadkom, zaradi česar nima oprijema in posledično je bil po prvih krogih le 16. Potem se je na stezo vrnil na mehkih gumah in postavil boljši čas, je pa enkrat blokiral gume. Njegova predstava v primerjavi z lansko tukaj je za zdaj kot dan in noč.

Za Hamiltonom je bil šesti Russell s 15 tisočinkami zaostanka za moštvenim kolegom, še desetinko več pa je bil sedmi Vettel. Na odličnem osem mestu se je pojavil Mick Schumacher, ki mu je to verjetno predzadnja dirka, deseterico pa zaključujeta Bottas in Gasly. Alonso in Ocon sta bila 11. in 13., Norris, ki je ozdravel, 15., Ricciardo z 1,506 sekunde zaostanka pa zadnji.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija