Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zmaga Acosti, naslov Fernandezu
Moto2 Valencia - Dirka
Zmaga Acosti, naslov Fernandezu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.11.2022 13:33

Nedeljsko Moto2 dogajanje v zaključku sezone povsem po željah ekipe Red Bull KTM Ajo.

Matic Kovačič

Zmagovalec 25 krogov dolge zadnje dirke razreda Moto2 v letošnji sezoni je postal dirkač ekipe Red Bull KTM Ajo Pedro Acosta, ki je tako slavil tretjič letos. Ekipni uspeh je z drugim mestom dopolnil njegov moštveni kolega Augusto Fernandez, ki je sicer že 17 krogov pred koncem dirke postal novi svetovni prvak, saj je njegov glavni konkurent v boju za naslov Ai Ogura padel in odstopil. Na končnem tretjem mestu je dirko zaključil vodilni v začetku, dirkač ekipe MarcVDS Tony Arbolino, ki v drugi polovici ni uspel držati peklenskega ritma dirkačev ekipe Ajo.

Z drugim četrtim mestom v zadnjih treh dirkah je svojo sezono sklenil dirkač ekipe Speed UP Fermin Aldeguer, za njim pa sta se zvrstila njegova rojaka Albert Arenas, ki se s petim mestom poslavlja od ekipe Aspar, in Manuel Gonzalez, ki je tako vse tri zadnje dirke v letošnji sezoni sklenil na mestih v prvi šesterici.

Na končnem sedmem mestu se je od letošnje sezone poslovil britanski dirkač Jake Dixon, na osmem mestu je zadnjo dirko za ekipo DynavoltGP kljub kazni dolgega kroga sklenil španski dirkač Jeremy Alcoba, z devetim mestom je navdušil mladi Avstralec Senna Agius, ki v ekipi MarcVDS menja poškodovanega Sama Lowesa, in tako prišel do svojih prvih točk v karieri dirkača razreda Moto2, medtem ko se je z desetim mestom od razreda Moto2 in MotoGP paddocka nasploh poslovil izkušeni nemški dirkač Marcel Schrotter.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija