Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Guevara šampionsko sezono zaključil z zmago
Moto3 Valencia - Dirka
Guevara šampionsko sezono zaključil z zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.11.2022 11:54

Dirko odločilo pospeševanje iz zadnjega zavoja.

Matic Kovačič

23 krogov dolgo dirko razreda Moto3, ki zaradi dominacije Izana Guevare in Deniza Oncuja  ni ravno navdušila, je dobil španski dirkač ekipe GasGas, potem ko je pri pospeševanju iz zadnjega zavoja v zadnjem krogu uspel prehiteti svojega turškega konkurenta iz ekipe Tech3, ki je tako še drugič v zadnjih treh dirkah dirko zaključil na drugem mestu, Guevara pa je tako na najboljši možen način sklenil sezono, v kateri je zasluženo slavil naslov prvaka. Z zelo osamljenim tretjim mestom, saj je dirko zaključil več kot šest sekund za dominantnim dvojcem spredaj in več kot osem sekund pred skupino za njim, je Guevarin moštveni kolega Sergio Garcia dopolnil ekipni uspeh in prvenstvo sklenil na končnem drugem mestu.

S končnim četrtim mestom si je tretje mesto v skupnem seštevku uspel zagotoviti dirkač ekipe Leopard Dennis Foggia, tik za njim pa je na petem mestu zaključil japonski dirkač ekipe Husqvarna Ayumu Sasaki, ki je prvenstvo sklenil na končnem četrtem mestu. Na končno šesto mesto se je s predstavo dneva v najšibkejšem razredu iz začetnega štiriindvajsetega v svoji zadnji dirki v razredu uvrstil španski dirkač Adrian Fernandez.

Na sedmem in osmem mestu sta dirko zaključila najboljša novinca v razredu David Munoz in Diogo Moreira, ki je tako tudi osvojil naslov najboljšega novinca v sezoni. Deveto mesto si je v zadnji dirki sezone zagotovil Moreirin moštveni kolega Ryusei Yamanaka, prvo deseterico pa je v zadnji dirki za ekipo Ajo KTM zaključil Dani Holgado. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija