Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Martinu pole, Bagnaia šele osmi
VN Valencije - Kvalifikacije
Martinu pole, Bagnaia šele osmi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.11.2022 17:22

Jorge Martin je dosegel novi pole v Valenciji, Francesco Bagnaia je bil šele osmi. Na sredi med obema je na četrtem mestu Fabio Quartararo.

Artur Švarc

Nobeden od obeh, ki sta jutri v igri za naslov, ni blestel na kvalifikacijah, saj sta v ključnih trenutkih naredila napake in končala na četrtem in osmem mestu. Martin je na začetku Q2 s 1:29.621 pokazal svoj ritem, medtem ko je bil Quartararo le četrti, Bagnaia, ki je zapeljal v bokse po samo enem hitrem krogu, pa 11.

V drugem poskusu je Bagnaia skočil na sedmo mesto, v zadnjem poskusu pa je zapeljal s steze, le nekaj sekund po tem, ko se je v šestem ovinku zložil Zarco. Quartararo je bil na koncu na meji z rumeno zastavo, a je njegov 1:29.900 ostal veljaven in zadostoval za četrto mesto in še za en poskus, ki pa ga je zaenkrat še svetovni prvak pokvaril že v drugem ovinku, ko je zapeljal v pesek. Bagnaia na koncu ni mogel izboljšati časa 1:30.049 in bo štartal kot osmi. A Italijan ima vse niti v svojih rokah. Če hoče Quartararo obraniti naslov, mora zamgati, Bagnaia pa ne sme biti boljši kot 15. Na drugem mestu najdemo Marqueza z 1:29,826. Kot zadnji v prvi vrsti bo štartal Miller, ob Quartararoju pa bosta v drugi vrsti stala še Rins na zadnji Suzukijevi dirki in Maverick Vinales.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija