Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
M-Sport brez Fourmaxa na japonskem finalu
WRC
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.11.2022 23:51

M-Sport ne bo poslal Fourmauxa na zadnji rally na Japonsko zaradi finančnih omejitev.

Artur Švarc M-Sport

Fourmaux je bil sprva predviden kot eden od treh voznikov Pume na asfaltnem rallyju v Deželi vzhajajočega sonca, ob njem bi vozila še Breen in Greensmith. A teden dni pred potjo na Japonsko je bilo potrjeno da posadka Fourmaux - Coria ne bo sodelovala na rallyu. To niti ni prvič, da je M-Sport umaknil Francoza s seznama nastopajočih, potem ko je letos naredil kar nekaj škode.

27-letni Fourmaux bi moral nastopiti v Grčiji septembra, a zaradi poškodb v Belgiji pred tem njegova Puma ni bila popravljena. M-Sport je potem odpovedal tudi novozelandski nastop Francoza in poudaril, da ima Fourmaux še vedno polno podporo ekipe. Fourmaux se je potem oktobra pojavil v Španiji, kjer je osvojil osmo mesto, tretjič letos med deseterico. A omejitve proračuna so razlog, zakaj Fourmaux ne bo videl Japonske. 

"Z visokimi stroški, ki so povezani z oddaljenimi rallyji smo se skupaj z Adrienom odločili, da se raje osredotočimo na njegov program in razvoj za 2023," so sporočili v M-Sportu. Britanska ekipa še ni sporočila dirkačev za prihodnje leto - potrjen je le Breen. Pri M-Sportu upajo, da bodo lahko tudi prihodnje leto računali na usluge Sebastiena Loeba, ki je ekipi privozil edino zmago letos v Monte Carlu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež04.11.2022 15:37
Nujno potrebujejo "špica" voznika (kar Breen ni) za celotno sezono. Na vseh dirkah, kjer je vozil Loeb, in seveda zmagoval brzince, so bili tudi ostali Fordi veliko bolj konkurenčni kot sicer.
S_pat04.11.2022 18:45
Pa so ga potrdili Breena in Fourmauxja za naslednjo sezono.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija