Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Osovraženi veseli dedek Perez
Mehika
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.10.2022 23:37

Mehiški navijači obožujejo svojega junaka Checa Pereza, do njegovega očeta pa gojijo povsem drugačna čustva.

Urša Prosenjak

Neposredno po koncu dirke v Mehiki se je s tribun zaslišalo glasne vzklike neodobravanja, povsem v neskladju s sicer vedno razigranimi mehiškimi navijači, ki so znani po tem, da z naklonjenostjo pozdravljajo vse dirkače, čeprav je Sergio Perez daleč najbolj priljubljen.

Zaradi sočasnosti se je zdelo, da so neodobravajoči vzkliki uperjeni proti Lewisu Hamiltonu, ki se je ob izjavi po dirki prav takrat pojavil na velikem zaslonu, kamera pa je nato pokazala tudi Sergia Pereza, ki poziva rojake k spoštljivemu obnašanju do Hamiltona. Kasneje so poznavalci situacije Mehiki pojasnili, da vzklikov ni izzval sedemkratni šampion, pač pa Perezov oče, Antonio Perez Garibay.

Garibay je sicer videti kot vesel dedek, izjemno ponosen na svojega sina in svojo domovino. Nikoli ne zamudi priložnosti, da pomaha z mehiško zastavo, zlasti, ko so kamere obrnjene k njemu. Česar pa večina nemehičanov ne ve, pa je dejstvo, da je Perez Garibay v domovini dobro znan politik, povezan z vladajočo stranko NGM predsednika Andrésa Manuela Lópeza Obradorja.

Predsednik je na oblasti od leta 2018, ko je na volitvah zmagal z obljubo, da se bo spopadel z razširjeno korupcijo in zajezil mamilarske kartele. Toda velik del prebivalcev Mehike po štirih letih ocenjuje, da stranka NGM pri tem ni bila niti malo uspešna. Dodatno se je vlada državljanom zamerila zaradi ukrepanja ob pandemiji. Perez Garibay je večkrat izrazil brezpogojno vdanost svojemu predsedniku in sam sebe imenjuje tudi predsednikov vojak.

Med dirkami Formule 1 se na platnu pogosto pojavlja Perez Garibay, ki je trn v peti svojim političnim nasprotnikom. V začetku tega leta je moral Red Bull Racing izklopiti možnost objavljanja komentarjev pod sliko Checa in njegovega očeta zaradi vseh objavljenih sovražnih sporočil. Nasprotniki godrnjajo, da Perez Garibay izkorišča uspeh svojega sina za dvig lastne priljubljenosti. Govori se namreč, da se Perez Garibay želi potegovati za predsednika Mehike leta 2024.

Pri vsem tem je zanimiv tudi položaj Red Bull Racinga. Ekipa je ponosna na to, da je neodvisna, medtem pa ima v garaži vedno znova kontroverznega politika, ki morda želi izkoristiti uspeh svojega sina za lastno korist, a vendarle je oče njihovega voznika. Kljub temu si je težko predstavljati, kako se ekipa spopada s situacijo, čeprav se zaradi ohranjanja miru o tem verjetno nikoli ne bo odkrito razpravljalo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija