Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia s sedmo zmago na pragu osvojitve naslova
VN Malezije - Dirka
Bagnaia s sedmo zmago na pragu osvojitve naslova
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.10.2022 11:17

Bagnaio na Ducatiju in Quartarara na Yamahi pred zadnjo dirko sezone v Valencii loči 23 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec 20 krogov dolge dirke razreda MotoGP v malezijskem Sepangu je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je do zmage prišel kljub štartu iz devetega mesta. Praktično celotno dirko se je moral otepati silovitega pritiska Enee Bastianinija, ki je tekom dirke vodstvu Ducatija povzročil nemalo sivih las, na koncu pa dirko zaključil kot drugi, z manj kot tremi desetinkami zaostanka. Na končnem tretjem mestu je odlično dirko zanj, s katero so njegovi upi na osvojitev naslova še ostali živi, zaključil tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo.

Na končnem četrtem mestu je dirko z odlično predstavo zaključil Marco Bezzecchi, ki je tekom preizkušnje že povsem ujel Quartarara pred seboj, a na koncu zaradi prekomerne obrabe pnevmatik popustil, peto mesto si je uspel zagotoviti zmagovalec zadnje dirke Alex Rins v njegovi predzadnji dirki za poslavljajoči se Suzuki, prvo šesterico pa je po izjemno slabem prvem krogu in prebijanju iz ozadja zaključil Bagnaiin moštveni kolega Jack Miller.

Z manj kot sekundo zaostanka za šestim Millerjem je na končnem sedmem mestu dirko zaključil Marc Marquez na Hondi v novi precej kolektivno anonimni dirki za japonskega motociklističnega velikana. Na končno osmo mesto se je iz začetnega trinajstega prebil Brad Binder s KTM-om in nadaljeval njegov pozitiven trend dirkaških nedelj, ko v večini primerov napreduje napram rezultatov kvalifikacij. Deveto mesto si je zagotovil še en dirkač s slabo sobotno predstavo v podobi Johanna Zarca z ekipe Pramac, deseterico pa je zaključil Aleix Espargaro z Aprilio.

Franco Morbidelli je dirko po dveh kazenskih dolgih krogih zaključil kot enajsti in pred Yamahinim testnim dirkačem Calom Curtchlowom, ki je bil z ekipo RNF na koncu dvanajsti. Trinajsto mesto si je v svoji predzadnji dirki za tovarniško ekipo KTM zagotovil portugalski dirkač Miguel Oliveira, štirinajsto je šlo na račun drugega tovarniškega dirkača Honde Pola Espargaroja, zadnjo točko za petnajsto mesto pa je tokrat osvojil Raul Fernandez s KTM-om ekipe Tech3.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija