Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Avstralski spektakel Rinsu
VN Avstralije - Dirka
Avstralski spektakel Rinsu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.10.2022 09:41

Španec z zmago ekipi pridirkal nekaj prepotrebnega zadoščenja po kaotičnem obdobju.

Matic Kovačič

Zmagovalec spektakularne 27 krogov dolge dirke razreda MotoGP, ki je na trenutke zaradi boja večje skupine bolj spominjala na dirko razreda Moto3, je postal dirkač Suzukija Alex Rins, ki je tako na najboljši možen način uspel ustaviti kaotično obdobje znotraj ekipe Suzukija, ki je trajalo odkar je sredi poletja japonski proizvajalec obelodanil, da se po koncu sezone poslavlja od razreda MotoGP. Marc Marquez je dirko končal tik za njim na drugem mestu in tako na svoj račun vpisal jubilejne stote stopničke v razredu MotoGP, s tretjim mestom pa je Francesco Bagnaia izkoristil nov katastrofalen dan Fabia Quartarara in pred zadnjima dvema dirkama sezone prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Bagnaia je s tretjim mestom začel pravi Ducatijev vlakec, ki je samo potrdil, da ima italijanski proizvajalec trenutno daleč najboljši motor v razredu, saj so se za njim na mestih od četrtega do osmega zvrstili Marco Bezzecchi, Enea Bastianini, Luca Marini, Jorge Martin in Johann Zarco, deseterico pa sta zaključila Aleix Espargaro z Aprilio na devetem mestu in Brad Binder na KTM-u z desetim mestom.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Pol Espargaro na drugi tovarniški Hondi na enajstem mestu, Miguel Oliveira se je po štartu iz zadnjega mesta in kazni dolgega kroga uspel prebiti do dvanajstega mesta, trinajsto in štirinajsto mesto sta si zagotovila moštvena kolega iz ekipe RNF Yamaha Cal Crutchlow in Darryn Binder, zadnjo točko pa je osvojil domačin Remy Gardner.

Omeniti velja tudi dve večji napaki Fabia Quartarara, saj je ob prvi iz boja za zmago zdrsnil v ozadje, ob drugi v poskusu prebijanja iz ozadja naprej pa padel in odstopil. Tako v skupnem seštevku sedaj vodi Bagnaia, ki ima 14 točk prednosti pred Quartararom na drugem in 27 pred Espargarom na tretjem mestu. Na naslov pa lahko v teoriji upa še četrti Bastianini, ki pred zadnjima dvema dirkama sezone zaostaja za 42 točk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija