Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Martin do tretjega pola v letošnji sezoni
VN Avstralije - kvalifikacije
Martin do tretjega pola v letošnji sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.10.2022 09:38

Španec do najboljšega štartnega položaja prišel tudi s pomočjo novega rekorda steze.

Matic Kovačič

Nedeljsko 27 krogov dolgo dirko razreda MotoGP na Phillip Islandu bo iz najboljšega štartnega položaja prišel španski dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, ki je s časom 1:27.767 postavil tudi nov rekord avstralskega dirkališča. Na drugem mestu je z zaostankom samo 13 tisočink kvalifikacije zaključil tovarniški dirkač Honde Marc Marquez, zadnje mesto v prvi štartni vrsti pa si je zagotovil še prvi od borcev za naslov prvaka Pecco Bagnaia s tovarniškim Ducatijem.

Oba preostala glavna konkurenta v boju za naslov, Aleix Espargaro z Aprilio in vodilni v skupnem šestevku Fabio Quartararo na Yamahi, bosta dirko začela iz druge vrste po osvojitvi četrtega in petega mesta, ob njima pa bo dirko pričel drugi dirkač ekipe Pramac Johann Zarco, ki se je do šestega mesta prebil po dirkanju v prvi kvalifikacijski skupini. Tretja vrsta bo obarvana povsem v Ducatijeve barve, saj bodo iz nje pričeli Luca Marini, ljubljenec domače publike Jack Miller in Marinijev moštveni kolega v ekipi Mooney VR46 Marco Bezzecchi, medtem ko se bodo iz četrte vrste v dirko pognali Španci Alex Rins na Suzukiju, Alex Marquez na Hondi in Maverick Vinales na drugi tovarniški Aprilii.

V peto štartno vrsto se bodo pred začetkom dirke zvrstili Pol Espargaro na drugi tovarniški Hondi, Joan Mir na drugem tovarniškem Suzukiju in Enea Bastianini na Ducatiju ekipe Gresini. Brad Binder bo slabo soboto za avstrijski KTM v dirki poskušal pozabiti s štartom iz začetka šeste štartne vrste, kjer bosta ob njem pričela tudi moštvena kolega iz ekipe WithU RNF Yamaha Cal Crutchlow in Darryn Binder.

Iz sedme štartne vrste bodo dirko pričeli novinci Remy Gardner, Fabio Di Giannantonio in Gardnerjev moštveni kolega v ekipi Tech3 Raul Fernandez, iz zadnje osme pa se bodo v dirko pognali Quartararov moštveni kolega Franco Morbidelli, Hondin testni dirkač in menjava za poškodovanega Nakagamija Tetsuta Nagashima ter Binderjev moštveni kolega v tovarniški ekipi KTM Miguel Oliveira, ki bo dirko iz zadnjega mesta začel zaradi neodgovorne vožnje na kvalifikacijah, hkrati pa bo v dirki moral odslužiti še kazen dolgega kroga.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija