Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja nov Hondin sršen
Honda CB 750 Hornet
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.10.2022 14:09

Salon motociklov v Kolnu je postregel s povsem novo generacijo modela Hornet, ki prinaša številne nove tehnične in oblikovne rešitve.

Peter Pirkovič

Po skoraj desetletju odsotnosti so Japonci začutili, da je zdaj morda pravi trenutek za ponovno obuditev legendarnega modela. Hornet se na sceno vrača popolnoma oblikovno svež. Inženirji so mu namenili dvovaljni 755 kubični motor, ki razvija spodobnih 67 kilovatov pri 9500 vrtljajih moči in 75 Nm navora pri 7500 vrtljajih, s čimer bo zabava na cesti za 190 kilogramov težak Hornet zagotovljena. Posoda za gorivo sprejme dobrih 15 litrov goriva, kar naj bi po tovarniških podatkih zadostovalo za 350 kilometrov vožnje brez postanka oziroma 23 kilometrov na potrošen liter goriva. Omeniti velja, da so Japonci zanj razvili povsem nov 16,6 kilogramov težek jekleni okvir, vzmetenje sestavljajo sprednje vilice s 130 mm hoda in zadnja enojna vzmet s 150 mm hoda, gume imajo spredaj 120, zadaj pa 160 mm širine, sedež je od tal oddaljen 79 centimetrov, obenem pa je ta opremljen tudi s popolno elektronsko podporo. 

 

 

Uporabniku bodo na voljo trije programi vožnje, tristopenjski sistem nadzora zdrsa pogonskega kolesa, nastavljivo delovanje ABS sistema, nadzor dvigovanja sprednjega kolesa in možnost zaviranja s pomočjo motorja. Luči bodo opremljene z LED tehniko, prav tako ne bo manjkal niti 5-palčni TFT zaslon z vgrajenim Bluetooth sistemom, za doplačilo pa bodo Hondini mojstri vgradili še Quickshifter in stranske kovčke. Pri AS Domžale pravijo, da Hornet v Slovenijo prihaja predvidoma aprila v treh barvnih kombinacijah, cena zanj pa je za zdaj določena na 8.390 evrov z vključenim DDV.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija