Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stirling Moss na strani Masse
Moštveni ukaz Williamsa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.04.2014 08:15

Stirling Moss je po dirki v Maleziji povedal, da bi v primeru Williamsa tudi sam storil enako kot Felipe Massa.

Artur Švarc

Legenda formule ena Stirling Moss se v zadevi moštvenega ukaza pri Williamsu postavlja na stran Felipeja Masse. Britanec pove, da bi tudi sam ignoriral moštveni ukaz in da bi se z nožem med zobmi boril proti moštvenemu kolegu. "Če v tvoji pogodbi ni zapisano, da moraš spuščati svojega moštvenega kolega, potem se proti njemu boriš kot priti vsem ostalim voznikom na stezi. In če bi to bilo v pogodbi zapisano, potem je jaz zagotovo ne bi podpisal."

Za Masso je v Maleziji nastopil trenutek, za katerega je meni, da sedaj spada v zgodovino. Tako kot leta 2010 pri Ferrariju, je Massa tudi letos v Maleziji prijel jasne napotke komandnega pulta Williamsa: "Felipe, Valtteri is faster than you." V nasprotju od Hockenheima leta 2010, je Brazilec tokrat ignoriral navodila in v cilj prispel pred moštvenim kolegom.  

Za Mossa povsem razumljivo. Moštvenega ukaza pri Williamsu na drugi dirki sezone pa nikakor ne dojame. "Mogoče proti koncu sezone, če ima le eden izmed dvojice možnosti za naslov, toda to je bila šele druga dirka. Ponavljam, če bi bil na njegovem mestu, bi storil enako kot Massa."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija