Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Horner pričakuje še močnejši Mercedes
Bahrajn – prednost motor
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.04.2014 08:04

Šef ekipe Red Bull verjame, da bo prednost Mercedesa v Bahrajnu še večja kot doslej, zato pa naj bi bil odgovoren njihov močan motor.

Artur Švarc

Sebastian Vettel se je v Maleziji vrnil na stopničke, toda v nobenem času dirke ni mogel držati koraka z voznikoma Mercedesa – čeprav je imel Rosberg velike težave z oprijemom. Iz tega razloga šef ekipe Red Bull, Christian Horner, ne pričakuje, da se bo njegova ekipa na prihodnji dirki v Bahrajnu približala srebrnim puščicam - prej nasprotno.

"Menim, da bo njihova prednost v Bahrajnu verjetno še večja kot v Maleziji, ker gre za stezo, kjer je potreben močan motor," pojasni Britanec. Red Bull še vedno ni zadovoljen z zmogljivostjo Renaultovega motorja in od Francozov zahteva, da v doglednem času opravijo občutne izboljšave na njihovi pogonski enoti.  

"V srednjem sektorju steze v Sepangu smo bili bližje kot v tretjem, toda skozi celoten dirkaški konec tedna so nas ubijali v prvem sektorju, kjer sta dve dolgi ravnini," tako Horner. Povprečno je Mercedes v primerjavi z Red Bullom na obeh ravninah pridobil pol sekunde na krog. In to so v formuli ena svetovi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija