Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ni S faktor
Honda NC 700 S
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.04.2014 22:57

Honda in NC, znana kombinacija črk, ki prinaša izredno vrednost glede na ceno in je za tekoče modelno leto celo nadgrajena.

Artur Švarc

Honda NC 700 S je med brati otrok želja po zbližanju s kupci, ki ne stremijo vedno k naj in najboljšim komponentam, visokotehnološkim rešitvam in visokim cenam. Prej k želji po vožnji motorja. Torej po tem, zaradi česar smo sploh postali motoristi.

Oblikovanje je skladno s Hondinimi standardi, zanimivo, dinamično, malce dolgočasno, a vedno uporabno, sploh s stališča zaščite voznika. Skriva se za tekočimi linijami pokrova predala za drobnarije, majhnim vendar nezanemarljivim vetrobranom . Zadek prinaša nekaj agresije, a je zdaj že običajen, z nekoliko nižje nameščenimi smerniki, zadnjo lučjo in držalom tablice. Pri sedežu je čutiti dilemo široko turno usmerjeno. Prevladalo je tudi stremljenje k udobju za sovoznika (sovoznico). S je nekaj za na pot in ne zgolj nagec.

Okvir pokriva plastična obloga, spredaj in zadaj je videti le dve ali tri cevi, ki nakazujejo tehnologijo hrbtenice pri NC 700 S. Pod vsem pa tiči še znan in preizkušen sedemstokubični vrstni dvovaljnik. Razvija 38,1 kW (52 KM) pri 6250 /min in 62 Nm navora pri 4750 /min. Ima seveda elektronski vbrizg, šestopenjski menjalnik in verigo za prenos moči na zadnje kolo. Pnevmatike so čisto zadovoljivih in nič kar pretiranih dimenzij 120/70 R17 (spredaj)/ 160/60 R17 (zadaj). Honda NC 700 S tehta 215 kilogramov s tekočinami vred, od tega ima za 14,1 litrov goriva. Povprečno je izredno varčna, saj smo si privoščili celo štirilitrske ture (na sto prevoženih seveda).

Ne moremo mimo primerjave s hišno petstotico, ker sta na voljo skoraj karakterno enaka modela. Pri sedemstotici je čuti debelejši navor v najnižjih vrtljajih, a tudi primanjkljaj želje po vrtenju zgoraj. Odtod izhaja karakter NC 700 S in nenazadnje tudi letošnja novost NC 750 S. Sedemstotica je zelo dober motor, z malo upočasnjenosti v zakup za večjo prostornino izgublja tisto ali ostrino ali popolno mirnost, ki jo od motocikla z S-faktorjem pričakujemo. Zato smo prizanesljivi glede vzmetenja, z nastavitvami je sicer borno nastavljivo(glej tudi ceno), a več kot posrečeno. Hondini inženirji so si dejansko zaslužili plačo.

Vibracije NC 700 S so preveč ublažene, celo njihova frekvenca je prenizka. Smo nori? Iščemo nekaj več v modelu, ki je natančno to, kar piše v tehničnih podatkih in na ceniku. Torej zabaven motocikel s spodobnimi dimenzijami in sposobnostmi. No, Honda nam dokazuje, da vseeno ostaja nekaj prostora za popravke in sicer s Hondo NC 750 S. Majhna sprememba, velik učinek za korak dlje do pravega faktorja S. Honda NC 700 z DCT-jem je v ceniku za 6690 (navadna – 800 €),  naslednico dobite za šest in pol tisočakov za avtomatski menjalnik z dvojno sklopko (DCT) vam enako vzamejo še 800 €. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija