Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista slavil drugič v vikendu
VN Katalonije - Superpole Dirka
Bautista slavil drugič v vikendu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2022 11:56

Z novo zmago prednost dirkača Ducatija v skupnem seštevku zdaj znaša 50 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec 10 krogov dolgega šprinta razreda Superbike, ki določa prve tri štartne vrste za drugo daljšo popoldansko dirko, je postal Ducatijev dirkač Alvaro Bautista, ki je tako slavil drugič v tem dirkaškem vikendu. Na drugem mestu je dirko zaključil Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea, s tretjim mestom pa si je zadnje mesto v prvi vrsti zagotovil Rein moštveni kolega Alex Lowes.

Po zelo slabem štartu, zaradi česar je v prvem krogu padel na rob deseterice, se je do konca dirke na četrto mesto uspel prebiti branilec naslova Toprak Razgatlioglu na Yamahi, prvo šesterico pa sta zaključila dirkača na Ducatijih, Italijan Michael Rinaldi na petem mestu in nemški novinec Philipp Ottl na šestem mestu.

Tik za dirkačem ekipe GoEleven Ducati sta skozi cilj zapeljala Hondin dirkač Xavi Vierge na sedmem mestu in BMW-jev dirkač Scott Redding, ki se je do osmega mesta prebil iz začetnega trinajstega. Zadnje mesto v tretji štartni vrsti in zadnjo točko je za deveto mesto osvojil dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija