Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ogura do domače zmage
Motegi Moto2 - Dirka
Ogura do domače zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2022 07:20

Oguro in danes drugouvrščenega Fernandeza zdaj v prvenstvu ločita dve točki.

Matic Kovačič

Zmagovalec 22 krogov dolge dirke razreda Moto2 v japonskem Motegiju je na navdušenje domače publike postal domačin Ai Ogura, ki je tako poskrbel za konec 16 let dolge zmagovalne suše japonskih dirkačev na japonskih tleh. Z drugim mestom je dirkač ekipe Ajo Augusto Fernandez poskrbel za zelo zanimivo nadaljevanje prvenstva, na tretjem mestu pa je dirko končal dirkač ekipe Speed UP Alonso Lopez. Vsi trije dirkači na stopničkah pa so dirko začeli izven prve deseterice.

Na končnem četrtem mestu je tokrat dirko zaključil britanski dirkač Jake Dixon in tako uspel zaustaviti niz dveh zaporednih odstopov, peto mesto je na svoj račun uspel vpisati Ogurin moštveni kolega Somkiat Chantra, ki se mu ni izšlo tveganje s trdo zadnjo pnevmatiko, prvo šesterico pa je uspel zaključiti italijanski dirkač ekipe MarcVDS Tony Arbolino.

Tik za Arbolinom je na sedmem mestu ciljno črto po štartu iz ozadja prečkal Fernandezov moštveni kolega Pedro Acosta, osmo mesto je na koncu šlo v roke Dixonovega moštvenega kolega Alberta Arenasa, v prvo deseterico pa sta se uspela uvrstiti še Bo Bendsneyder na devetem in Filip Salač na desetem mestu.

Bitko Američanov za enajsto mesto je v japonski dirki uspel dobiti Cameron Beaubier, medtem ko je njegov mlajši rojak Joe Roberts skozi cilj pripeljal na dvanajstem mestu. Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Marcel Schrotter na trinajstem mestu, Barry Baltus na štirinajstem mestu in Lorenzo Dalla Porta na končnem petnajstem mestu.

Omeniti velja še odstopa Arona Caneta in Celestina Viettija, ki sta tako praktično že pokopala realne možnosti za osvojitev naslova v letošnji sezoni razreda Moto2.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija