Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista do devete zmage v sezoni
VN Katalonije - 1. Dirka
Bautista do devete zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.09.2022 15:48

Ducatijev dirkač v prvi dirki uprizoril novo simultanko.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve daljše, 20 krogov dolge dirke prvenstva Superbike v Barceloni je zelo zanesljivo postal Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki je slavil s prednostjo 8.6 sekunde, prednost pa bi bila še višja, če ne bi v zadnjem krogu konkretno spustil svojega ritma. Na drugo mesto se je po slabšem začetku prebil Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea, s tretjim mestom pa je do prvih stopničk po več kot enem letu prišel ameriški dirkač ekipe GRT Yamaha Garrett Gerloff.

V zadnjih krogih se je do končnega četrtega mesta uspel prebiti drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, na končno peto je ob koncu zaradi kot kaže težav s pnevmatikami padel Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, na končnem šestem pa je dirko zaključil najhitrejši po kvalifikacijah Iker Lecuona na Hondi.

Tik za Lecuono je na končnem sedmem mestu končal drugi Kawasakijev tovarniški dirkač Alex Lowes, osmo mesto pa si je tokrat zagotovil Axel Bassani na Ducatiju ekipe Motocorsa. Andrea Locatelli je slabši dan za tovarniško ekipo Yamahe sklenil na devetem mestu, deseterico pa je zaključil dirkač ekipe Bonovo BMW Eugene Laverty, ki je tako dosegel svoj najboljši rezultat po uvodni dirki sezone v Aragonu, kjer je tudi osvojil deseto mesto.

Njegov moštveni kolega Loris Baz je dirko zaključil tik za njim na enajstem mestu v sicer zelo slabi dirki za nemškega proizvajalca, saj sta oba tovarniška dirkača Scott Redding in Michael van der Mark odstopila. Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Xavi Vierge na dvanajstem mestu, Roberto Tamburini na trinajstem mestu ter Francoza Lucas Mahias na štirinajstem in Christophe Ponsson na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija