Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bastianini in Bagnaia uprizorila novo klasiko
VN Aragonije - Dirka
Bastianini in Bagnaia uprizorila novo klasiko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.09.2022 15:41

Bodoča moštvena kolega v tovarniški ekipi Ducatija po Misanu tudi v Aragonu uprizorila nov tesen dvoboj za zmago.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda MotoGP v španskem Aragonu je postal dirkač ekipe Gresini Ducati Enea Bastianini, ki se je v zadnjem krogu uspel prebiti mimo praktično celotno dirko vodilnega Francesca Bagnaie in uspel slaviti še četrtič v letošnji sezoni. Bagnaia je dirko na koncu končal kot drugi z le 0.042s zaostanka, na tretje mesto pa se je z zaostankom 6 sekund uvrstil tovarniški dirkač Aprilie Aleix Espargaro.

Na nehvaležnem četrtem mestu je potem, ko je še dva kroga pred koncem bil tretji, dirko tokrat zaključil tovarniški dirkač ekipe KTM Brad Binder, ki ga ni ustavil niti poškodovan desni gleženj, peto mesto si je zagotovil Bagnaiin moštveni kolega Jack Miller, na šestem mestu pa je dirko zaključil dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin.

S sedmim mestom je zelo pozitiven trend zadnjih nekaj dirk nadaljeval dirkač ekipe Mooney VR46 Ducati Luca Marini, hkrati pa se je tudi znašel v sendviču obeh dirkačev ekipe Pramac, saj je dirko kot osmi zaključil Martinov moštveni kolega Johann Zarco. Popolno dominacijo Ducatija v drugi polovici prve deseterice je z devetim mestom uspel prekiniti Alex Rins na tovarniškem Suzukiju, deseterico pa je zaključil Marinijev moštveni kolega Marco Bezzecchi.

Binderjev moštveni kolega v tovarniški ekipi moštva KTM Miguel Oliveira je špansko preizkušnjo sklenil na enajstem mestu, Alex Marquez je bil na dvanajstem mestu najboljši Hondin dirkač. Maverick Vinales na drugi tovarniški Aprilii je dirko, potem ko se je moral izogibati kaosu v prvem krogu, na koncu zaključil kot trinajsti in tik pred Yamahinim testnim dirkačem Calom Crutchlowom, ki je prvo dirko po enem letu dirkaškega premora končal kot štirinajsti. Zadnjo točko je za petnajsto mesto osvojil tovarniški dirkač Honde Pol Espargaro.

Omeniti velja še padec Fabia Quartarara v prvem krogu, ki je po dotiku z Marcom Marquezom v petem ovinku prvega kroga grdo padel, a jo odnesel brez poškodb. Trk pa je bil tako močan, da je moral ob koncu kroga zaradi tehnične okvare odstopiti tudi Marquez, ki je pred tem nenamerno bil tudi udeležen v odstop japonskega dirkača Takaakija Nakagamija, vsi trije dirkači pa so bili tudi edini, ki niso videli konca dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija