Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu nedeljo začel z zmago
VN Francije - Superpole Dirka
Razgatlioglu nedeljo začel z zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.09.2022 11:51

Turški dirkač na najboljši možen način pozabil na sobotno napako in razočaranje.

Matic Kovačič

10 krogov dolgo Superpole dirko v Magny Coursu, ki bo določila prve tri štartne vrste za popoldansko drugo daljšo dirko prvenstva Superbike, je dobil dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je slavil s prednostjo 1.9 sekunde pred drugouvrščenim dirkačem Ducatija Alvarom Bautisto, ki je v zadnjem krogu uspel ubraniti vse napade dirkača Kawasakija Jonathana Ree, ki je tako preizkušnjo končal kot tretji.

Končno četrto mesto si je v zadnjem sektorju zadnjega kroga uspel zagotoviti Rein moštveni kolega Alex Lowes, potem ko je uspel zlomiti zagrizen odpor dirkača tovarniške ekipe BMW Scotta Reddinga, ki je tako zaključil preizkušnjo na petem mestu, medtem ko si je zadnje mesto v drugi štartni vrsti s šestim mestom uspel zagotoviti Axel Bassani na satelitskem Ducatiju.

Kot sedmi je skozi cilj pridirkal drugi član tovarniške ekipe Ducati Michael Rinaldi in bo tako drugo daljšo preizkušnjo začel iz začetka tretje vrste, kjer bosta ob njem preizkušnjo začela še na Superpole dirki osmi ameriški dirkač GRT Yamahe Garrett Gerloff in domačin na BMW-ju Loris Baz, ki je osvojil končno deveto mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija