Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaos v Ilirski Bistrici
GHD Ilirska Bistrica - Nedelja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.09.2022 00:33

Začetek nedeljskih dirk v sončnem dopoldnevu ni nakazoval, da bi se vse skupaj lahko spremenilo v pravi dirkaški maraton.

Andrej Vrh

Prva vožnja je bila zaključena kljub lepemu vremenu zadari številnih nesreč po skoraj petih urah. V pričakovanju druge bolj tekoče dirke se je, ko je z drugo vožnjo končala tretjina tekmovalcev, še ulilo.

Dobili smo vse potrebno za maraton. Seveda je pokalo na vseh odsekih proge. Tako smo nekaj pred devetnajsto uro vendarle dobili rezultate in zmagovalce. V slovenskem DP se je zmage in s tem tudi že desetega naslova prvaka veselil Milan Bubnič s svojo  legendarno Delto. Najhitrejši slovenec je bil Vladimir Stankovič na sedemnajstem mestu.

V tesnem obračunu zaradi spremenljivih razmer na progi je ostal pred Prekom in Čebronom. Skupni zmagovalec je prvič postal italijan Christian Merli z Osello FA30, drugi je bil izzivalec za evropski naslov čeh Petr Trnka, tretji pa francoz Sébastien Petit.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija