Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Foggia do domače zmage
Misano Moto3 - Dirka
Foggia do domače zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.09.2022 11:58

Dirkač ekipe Leopard izkoristil boje za seboj in slavil brez večjih težav.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda Moto3 je postal domačin Dennis Foggia, ki je v zadnjem krogu izkoristil boje za drugo in tretje mesto, ki so poskrbeli, da njegova vodilna pozicija v zadnjem krogu ni bila pod vprašanjem. Na drugem mestu je dirko zaključil dirkač ekipe Ajo Jaume Masia, s tretjim mestom pa je dirkač ekipe GasGas Izan Guevara prevzel vodstvo v skupnem seštevku, potem ko je njegov moštveni kolega Sergio Garcia padel, pobral motor in bil zaradi neupoštevanja modrih zastav diskvalificiran iz dirke.

Tik za stopničkami je tokrat kljub bolečinam in dvomom glede vzdržljivosti končal najhitrejši po kvalifkacijah Deniz Oncu, peto mesto si je na koncu uspel zagotoviti Masiin moštveni kolega Dani Holgado, prvo šesterico pa je zaključil Foggiin moštveni kolega v ekipe Leopard Honda Tatsuki Suzuki, ki je skupaj s Holgadom cilj prečkal skoraj 6 sekund za zmagovalcem.

Za prvo šesterico se je odvil boj sedmih dirkačev za končno sedmo mesto, ki jih ne na koncu ločilo le osem desetink sekunde. Boj je uspel dobiti brazilski dirkač Diogo Moreira, ki je tako zaključil kot sedmi, še en novinec v podobi Ivana Ortole je bil na koncu osmi, deveto mesto si je po slabem štartu dirke uspel zagotoviti John McPhee, deseterico pa je zaključil domačin in Ortolin moštveni kolega Stefano Nepa.

V tej skupini dirkačev so bili udeleženi še na koncu enajsti Riccardo Rossi, po hitrem štartu in vožnji v ospredju je bil David Munoz ob koncu dvanajsti, skupino pa je zaključil Moreirin moštveni kolega Ryusei Yamanaka na trinajstem mestu. Med dobitnike točk sta se uvrstila še štirinajsti Joel Kelso in petnajsti domačin iz San Marina Elia Bartolini.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija