Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Popolna Ducatijeva dominacija
VN Misana - Kvalifikacije
Popolna Ducatijeva dominacija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.09.2022 15:33

Kvalifikacije zaznamovala prevlada Ducatija, saj so njihovi dirkači zasedli prva štiri mesta.

Matic Kovačič

V na trenutke zaradi rahlega dežja kaotičnih kvalifikacijah razreda MotoGP si je pred nedeljsko 27 krogov dolgo dirko najboljši štartni položaj zagotovil Avstralec Jack Miller in tako končal štiri leta dolgo sušo. Na drugo mesto se je uvrstil njegov moštveni kolega v tovarniški ekipi Francesco Bagnaia, a bo dirko zaradi neodgovorne vožnje na prvem prostem treningu začel iz petega mesta, medtem ko je na tretjem mestu zaključil bodoči član tovarniške ekipe Ducati Enea Bastianini.

S tem pa Ducatijeve dominacije še ni konec, saj je kot četrti zaključil italijanski novinec Marco Bezzecchi, s petim mestom je za trenutek nalet raket iz Bologne ustavil dirkač Aprilie Maverick Vinales, na šestem mestu pa je z Ducatijem ekipe Pramac zaključil francoski dirkač Johann Zarco.

Bezzecchijev moštveni kolega Luca Marini se je s sedmim mestom uvrstil na začetek tretje štartne vrste, ob njem pa bosta dirko začela vodilna v skupnem seštevku, saj je bil dirkač Yamahe Fabio Quartararo osmi, dirkač Aprilie Aleix Espargaro pa na koncu deveti. ÄŒetrto štartno vrsto bodo tvorili tovarniški dirkač KTM-a Miguel Oliveira, drugi tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli, v njegovem sploh prvem obisku druge kvalifikacijske skupine po dirki v Katarju, in tovarniški dirkač Suzukija Alex Rins.

Iz pete štartne vrste bodo dirko pričeli Jorge Martin, Fabio di Giannantonio in Brad Binder, iz šeste pa Alex Marquez, Ducatijev testni dirkač Michele Pirro in njegov rojak Andrea Dovizioso, za katerega bo nedeljska dirka zadnja v karieri. Iz sedme vrste bosta dirko pričela Hondina tovarniška dirkača Hondina tovarniška dirkača Pol Espargaro in Stefan Bradl, družbo pa jima bo delal južnoafriški novinec Darryn Binder. Takaaki Nakagami, njegov rojak Kazuki Watanabe, ki pri Suzukiju menja poškodovanega Joana Mira. ter Avstralec Remy Gardner bodo tvorili osmo vrsto. Iz devete se bo v dirko pognal Gardnerjev španski moštveni kolega Raul Fernandez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija