Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Urnik velike nagrade Bahrajna
Pred dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.04.2014 09:58

Na lanski dirki je zmagal Sebastian Vettel, za njim pa sta se presenetljivo uvrstila oba dirkalnika ekipe Lotus. Ponovitev takšnega scenarija bo letos zelo težka, če že ne, vsaj iz vidika Lotusa, nemogoča. Črno-zlati dirkalniki so po lanski odlični sezoni padli v brezno, iz katerega bo zelo težko priti.

Artur Švarc

Ali bo Sebastian Vettel ponovil lansko zmago, je po mnenju mnogih misija nemogoče, čeprav je zadnja dirka v Maleziji pokazala, da se Red Bull izboljšuje. Za Bahrajn napovedujejo novo programsko opremo, ki naj bi povzročala največ težav. Videli bomo torej, če jim bodo "novi windowsi" omogočili občuten napredek.

A tako kot na prvih dveh dirkah, pot do stopničk in zmage tudi v Bahrajnu vodi le mimo srebrnih puščic. Mercedes je trenutno razred zase in se skorajda poigrava s tekmeci. Prav zanimivo bo videti, kako si bosta tokrat stopničke razdelila Hamilton in Rosberg.

Veliki dolžnik je Ferrari, kjer še zvoni alarm. Rezultati prvih dveh dirk so pod pričakovanjem in že se čuti nezadovoljstvo vodilne etaže. Spričo kratkega časa med dirkama v Maleziji in Bahrajnu, ne gre pričakovati kakšnih velikih korakov. 

Zanimivo bo spremljati tudi dogajanje v ekipi Williams, kjer se je Felipe Massa v Maleziji uprl moštvenemu ukazu in ni pustil naprej svojega moštvenega kolega Valtterija Bottasa, čeprav ta ni v nobenem trenutku kazal, da je hitrejši. Williams pa je zanimiv tudi iz športnega vidika. Massa je na testiranjih dosegel najhitrejši čas in njihov dirkalnik, ki ga poganja Mercedesova pogonska enota, je presenečenje začetka sezone.

Kako se bodo pod žarometi znašli ostali, težko napovemo. McLaren bi lahko presenetil z dobri rezultatom in Toro Rosso bi lahko ponovno osvojil točke. Z dobrim dirkalnikom se lahko pohvali tudi Force India.

Petek, 04.04.2014

13.00 – 14.30             1. trening

17.00 – 18.30             2. trening

Sobota, 05.04.2014

14.00 – 15.00             3. trening

17.00 – 18.00             Kvalifikacije

Nedelja, 06.04.2014

17.00 – 19.00             Dirka

 

* Vsi časi CET (P)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija