Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vrhunec sezone v Bistrici
GHD Ilirska Bistrica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.08.2022 23:01

Pred vrati je naša največja GHD Ilirska Bistrica, ki od 2007 šteje za FIA gorsko hitrostno evropsko prvenstvo.

Organizatorji so za 28. izvedbo prejeli rekordnih 217 prijav dirkačev iz 14 držav. Med njimi so skoraj vsi velikani in stari znanci bistriške dirke, med njimi pa žal ni kralja gorskih dirk Simoneja Faggiolija in bratov Zajelšnik, kar pa ne zmanjšuje spektakla, saj se bosta za evropski naslov udarila letos vodilni Christian Merli z Osello FA30 in prvi zasledovalec Petr Trnka z Normo M20 FC.

V kategoriji 2 bijeta bitko Vasilije Jakšič z Lancerjem in Karl Schagerl z Golfom 2. Letos je na dirko prijavljenih kar nekaj voznikov in zanimivih dirkalnikov. Med drugimi Italijan Roberto Ragazzi s Ferrarijem 458 Challenge Evo, ki je leta 1993 postal prvi zmagovalec pokala Ferrari Challenge z modelom 348 Challenge.

Alessandro Gabrielli pa bo v Ilirsko Bistrico pripeljal svojo močno predelano Alfo 4C s 700 konjskimi močmi pod motornim pokrovom. Prijavljenih je tudi kar nekaj dirkalnikov iz razreda GT in TCR (nekdaj ST).

Zanimivo bo tudi v razredu 1, saj so v zadnjih letih prisotni že trije tovarniški proizvajalci proto športnih prototipov, namensko izdelanih za gorske dirke - Osella, Norma in Nova.

Omenimo še, da je krožišče po štartni ravnini dobilo lepši izgled, ki sicer vseeno še ne kaže dirkaškega izgleda, kot je to v Krškem ali Monte Carlu. Za izboljšanje varnosti na progi so letos trike ovinki dobili novo asfaltno prevleko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija