Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gremo v oranžno gnezdo!
Avtomanija Away Team
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.08.2022 22:16

Sistem akreditacij je po obdobju Covida postal precej bolj zapleten, sploh pa je FIA zaradi vseh influencerjev in podobnih padalcev začela biti pozorna na digitalne spletne platforme.

Milan Klemenc

Letos poteka kar močna filtracija, Red Bull in Mercedes ne dajeta več kosil in energijskih napitkov, medije pa akreditirajo novi ljudje in nove posadke. Vsako zahtevo po akreditaciji dajo še F1 (Liberty), kjer preverijo vse, kar imaš objavljeno na tej strani. Pa tudi na Facebooku. Za Madžarsko so težili zaradi videa, ki nam ga je poslal naš bralec, posnetega s tribune pod bikom. Ampak ja, ko je po njihovem vse v redu, potem sledi odobritev akreditacije, pa če je to 2 dni pred odhodom, hoteli in ostalo pa naj se najdejo zadnji hip.

Le dan po Maxovi dominanci na zadnji dirki v Spaju me je pozno popoldne v elektronskem predalu čakalo obvestilo o potrditvi akreditacije za VN Nizozemske v Zandvoortu. Do pričetka prvih seans na dirkališču v Zandvoortu je le 3 dni? V delčku sekunde je redakcija sprejela odločitev.

Avtomanija Away Team gre na pot. V oranžno deželo na domačo dirko Maxa Verstappna pa ja treba iti in doživeti atmosfero, ki bo verjetno še večja kot je bila to na Red Bull Ringu v Avstriji. Prične se hajka za letalskimi kartami in seveda, kje pri vragu naj najdem v tem kratkem času sorazmerno ugodno nočitev za 5 dni v Zandvoortu. Po preigravanju opcij Ljubljana, Zagreb, Benetke in Dunaj se odločim za slednjo, ki mi nekako najbolj sede.

Sedaj pa se nočitev in to je to. Ker sem pač tak kot sem in imam žlahto in poznanstva kar na nekaj koncih naše oble, pokličem mojega bratranca Tonija v Haag in ga nafehtam za pomoč pri iskanju nastanitve.

Pojasnim mu kaj rabim in če ima kakšno opcijo, ki bi bila sorazmerno ugodna. Nočitve v Amsterdamu-Zandvoortu in okolici so namreč poskočile v nebo kot zemeljski plin. Toni in njegova družina mi ponudijo, da ostanem kar pri njih v Haagu saj je do Zandvoorta slabo uro vožnje. Gesta, ki sem je več kot vesel in snidenje, ki ga odlašamo že toliko časa.

Torej pot pod noge in v avto ter proti letališču na Dunaj. Po več kot počasni vožnji in zastojih (kontrola na mejnem prehodu) čez Šentilj proti Gradcu se cesta počasi sprosti in v dobrih dveh urah sem na letališču, kjer oddam prtljago, opravim security check in čakam, da gospoda iz Austrian Airlines blagovolijo poleteti proti Nizozemski prestolnici. Z Austrian Airlines imam kar grenko izkušnjo od zadnjega leta z njimi pred dvema mesecema so me namreč pustili meni nič tebi nič kar na letališču brez obvestila o odpovedi leta.

No danes zaenkrat poteka vse po planu in pot v oranžno kraljestvo se nadaljuje. Verjamem, da bo pestro in na čase kar moteče, ker bo vse enobarvno, ali pa tudi ne, saj je za soboto in nedeljo napovedano precej muhasto vreme. AMA Away Team vas bo redno obveščal o dogajanju na in ob progi ter seveda v samem paddocku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija