Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bastianini se seli v tovarniško ekipo
Ducati
Bastianini se seli v tovarniško ekipo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.08.2022 18:26

V Bologni danes potrdili naslednika Jacka Millerja v tovarniški ekipi za razred MotoGP.

Matic Kovačič

Bitke za tovarniški sedež, v katero sta bila praktično celotno sezono vpletena Jorge Martin in Enea Bastianini, je z današnjim dnem konec. Avstralca Jacka Millerja, ki se po koncu sezone po petih letih poslavlja od italijanskega proizvajalca in se seli k avstrijskemu KTM-u, bo zamenjal dirkač ekipe Gresini Enea Bastianini.

Nekdanji prvak razreda Moto2 se vsaj za sezoni 2023 in 2024 tako seli v tovarniški ekipo Ducatija, kjer bo postal moštveni kolega Francesca Bagnaie, ki so ga pri Ducatiju potrdili že na začetku letošnjega leta. V boju s Špancem Martinom za tovarniški sedež so na koncu odločili bistveno boljši rezultati, saj je italijanski dirkač kljub leto dni staremu materialu leto slavil kar trikrat ter je tudi višje v skupnem seštevku, saj je šestim, medtem ko je Martin na lestvici deveti.

Uradna potrditev tudi pomeni, da bo Martin svojo kariero nadaljeval v ekipi Pramac, kjer mu je Ducati zagotovil enako tehnično obravnavo in tudi enako plačo, kot jo bo prejemal Bastianini v tovarniški ekipi. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija