Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Fernandez do tretje zaporedne zmage
Moto2 Silverstone - Dirka
Fernandez do tretje zaporedne zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.08.2022 18:18

Španec z novo zmago tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer sedaj vodi s prednostjo 13 točk pred konkurenco.

Matic Kovačič

Zmagovalec 18 krogov dolge dirke razreda Moto2 je postal dirkač ekipe Ajo KTM Augusto Fernandez, potem ko se je dva ovinka pred koncem dirke uspel prebiti pred sicer celo dirko vodečega rojaka Alonsa Lopeza in tako uspel slaviti tretjo zaporedno zmago. Lopez je v svojem šestem nastopu po menjavi odpuščenega Romana Fenatija v ekipi Speed Up z izjemno predstavo uspel priti do svojih prvih stopničk, medtem ko je na navdušenje domače publike tretje mesto osvojil Jake Dixon, dirkač ekipe GasGas Aspar.

V boju za četrto mesto je japonski dirkač Ai Ogura uspel ugnati španskega dirkača Arona Caneta, oba dirkača sta bila praktično do zadnjega kroga aktivno udeležena v boj za stopničke, medtem ko se je na končno šesto mesto kljub opravljeni kazni dolgega kroga uspel uvrstiti dirkač ekipe Mooney VR46 Celestino Vietti.

Na sedmem mestu je skozi cilj dirke pripeljal ameriški dirkač ekipe Italtrans Joe Roberts, kot osmi je prvo preizkušnjo drugega dela sezone zaključil Canetov moštveni kolega Jorge Navarro, deveto mesto si je zagotovil češki novinec Filip Salač, medtem ko je prvo deseterico zaključil nizozemski dirkač Bo Bendsneyder.

Med dobitnike točk so se uvrstili še španski novinec Manuel Gonzalez na enajstem mestu, Tony Arbolino na dvanajstem mestu, tajski dirkač Somkiat Chantra na trinajstem mestu ter španska dirkača Jeremy Alcoba in Fermin Aldeguer na štirinajstem in petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija