Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia drugi del sezone začel z zmago
VN Velike Britanije - Dirka
Bagnaia drugi del sezone začel z zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.08.2022 15:59

Prvo dirko po poletnem premoru Ducatijev dirkač končal tam kot zadnjo pred premorom. Na vrhu.

Matic Kovačič

Zmagovalec 20 krogov dolge dirke razreda MotoGP v britanskem Silverstonu je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je tako slavil drugič zapored v letošnji sezoni. A njegova pot do zmage je bila precej težja kot se zdi, saj je z drugim mestom do svoje najboljše uvrstitve za Aprilio prišel Španec Maverick Vinales, ki je v zadnjih dveh krogih močno napadel dirkača Ducatija, a ni uspel priti mimo. Na tretjem mestu je dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Ducatija Jack Miller, prvo trojico pa je na koncu ločilo le šest desetink sekunde.

Do končnega četrtega mesta je kljub poškodbi aerodinamičnega oklepa v prvem ovinku prvega kroga uspel priti dirkač ekipe Gresini Ducati Enea Bastianini, hkrati pa je uspel premagati neposrednega konkurenta v boju za tovarniški Ducatijev sedež Jorgeja Martina, ki je tokrat dirko zaključil tik za njim na petem mestu. Prvo šesterico je v jubilejnem stotem nastopu avstrijskega KTM-a na dirkah razreda MotoGP zaključil portugalski dirkač tovarniške ekipe Miguel Oliveira.

Potem, ko je na dirki tudi vodil, je v drugem delu Alex Rins na Suzukiju padel na končno sedmo mesto, kot osmi je skozi cilj po opravljeni kazni dolgega kroga med dirko zapeljal vodilni v skupnem seštevku Fabi Quartararo na Yamahi, tik za njim pa je kljub velikim bolečinam v obeh stopalih zaradi padca na četrtem prostem treningu kot deveti končal Aleix Espargaro na Aprilii. Deseterico je zaključil Marco Bezzecchi na Ducatiju ekipe Mooney VR46.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Oliveirin moštveni kolega Brad Binder na enajstem mestu, Bezzecchijev moštveni kolega Luca Marini je bil na koncu dvanajsti, na trinajstem mestu je dirko zaključil najboljši Hondin dirkač Takaaki Nakagami, na štirinajstem mestu je dirko zaključil njegov stanovski kolega, sicer član tovarniške ekipe Pol Espargaro, zadnjo točko pa je osvojil Franco Morbidelli na Yamahi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija