Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu do pete zmage v sezoni
VN ÄŒeške - Superpole Dirka
Razgatlioglu do pete zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.07.2022 11:40

Turški dirkač Yamahi pridirkal jubilejno stoto zmago v prvenstvu Superbike.

Matic Kovačič

Zmagovalec razburljive, 10 krogov dolge šprint dirke v češkem Mostu je postal dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je tako petič letos stopil na najvišjo stopničko. Na drugem mestu je z zaostankom dveh sekund dirko zaključil tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea, zaostanek pa bi lahko bil precej manjši, če izkušeni britanski dirkač ne bi v zadnjem krogu storil napake in moral zapeljati v pesek. Na tretjem mestu je z zaostankom treh sekund končal včerajšnji zmagovalec Alvaro Bautista na Ducatiju. 

Njegov moštveni kolega Michael Rinaldi je dirko zaključil na končnem četrtem mestu in bo tako daljšo popoldansko dirko začel iz začetka druge vrste, še drugič je bil v tem vikendu peti dirkač satelitske ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani, prav tako pa je drugič zapored kot šesti zaključil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli.

Dirkač Honde Iker Lecuona se je z odlično dirko uspel iz začetnega dvanajstega mesta uspel prebiti do končnega sedmega mesta in začetka tretje štartne vrste, Scott Redding je po slabem prvem krogu, ko je padel na štirinajsto mesto, do konca dirke uspel napredovati do končnega osmega, zadnjo točko in zadnje mesto v tretji vrsti, ki se še določa v Superpole dirki, pa je osvojil Garrett Gerloff iz ekipe GRT Yamaha, potem ko je dirko začel iz šestega mesta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija